Розділ Події

У Грицеві освятили новозбудований храм

Автор 30 листопада 2016, 18:41
27 листопада 2016 року митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній звершив чин освячення новозбудованого храму на честь святих первоверховних апостолів Петра і Павла у селищі міського типу Гриців Шепетівського району. Про це повідомило Інформаційне управління УПЦ Київського Патріархату.
На подвір’ї храму архіпастиря зустрічала велика кількість вірних, що прибули на свято – освячення нового дому Божого. Настоятель храму протоієрей Василь Павлюк, що одночасно виконує послух благочинного Шепетівського району, підніс митрополиту Антонію хрест та запросив освятити храм і очолити у ньому першу Святу літургію.

Архіпастирю співслужили: настоятель храму протоієрей Василь Павлюк, а також великий собор духовенства з Хмельницької, Волинської, Рівненської, Тернопільської й Житомирської єпархій.

Після завершення чину освячення митрополит Антоній відправив першу архієрейську літургію в новому храмі.

З нагоди свята, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, до храму був доставлений чудотворний список Іверської ікони Божої Матері.

Після відпусту Літургії митрополит Антоній звернувся до присутніх з повчальним архіпастирським словом.

З благословення Святійшого Патріарха Філарета, митрополит Антоній вручив благодійникам і будівничим храму церковні нагороди. Орденом Святителя Миколая Чудотворця були відзначені: Мосійчук Микола Анатолійович, Ковальчук Василь Володимирович, Мацола Роман Миколайович, Гордійчук Андрій Андрійович.

Крім того, двадцять парафіян, що сумлінно потрудилися на будівництві святині, були нагороджені Архієрейськими Благословенними Грамотами.

Зі свого боку, настоятель храму протоієрей Василь Павлюк висловив вдячність архіпастирю за молитву і освячення храму та підніс владиці просфору і букет квітів.

Богослужіння завершилося уставним многоліттям.
0
репостів
0
репостів