Розділ Події

На Шепетівщині виявлено факт незаконного користування майже 154 га землі

Автор 12 листопада 2016, 23:19
Чергову земельну оборудку викрили на Шепетівщині. Про її деталі повідомила прес-служба обласної прокуратури.
Мова йде про встановлений факт неправомірної передачі великої площі земель, які перебувають у постійному користуванні Грицівського вищого професійного училища № 38, комерційному суб’єкту. 

В січні поточного року між вказаним навчальним закладом та фізичною особою-підприємцем укладено договір про спільний обробіток землі.

Відповідно до умов договору, навчальний заклад передає суб’єкту підприємницької діяльності належну йому земельну ділянку площею майже 154 гектари для вирощування сільськогосподарської продукції з метою подальшого отримання прибутку.

Встановлено, що вказаний договір укладено з метою приховування орендних відносин, оскільки він містить усі істотні умови договору оренди землі.

Крім того, оскільки навчальний заклад є постійним користувачем земельної ділянки, у нього відсутнє право розпоряджатися нею, у тому числі укладати договори щодо зазначеної земельної ділянки та передавати право на її користування третім особам.

Тому, Шепетівська місцева прокуратура звернулася у суд з позовними вимогами до Грицівського вищого професійного училища № 38, а також до зазначеного підприємця щодо визнання недійсним договору про спільний обробіток землі, вартість якої перевищує 7 мільйонів гривень, а також щодо звільнення ним займаної земельної ділянки.

Вказаний позов перебуває на розгляді в суді.
0
репостів
0
репостів