Розділ Події

На Шепетівщині відбудеться новий конкурс перевізників

Автор 25 липня 2016, 19:04
Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зобов’язало Шепетівську районну державну адміністрацію провести новий конкурс на право здійснення перевезення пасажирів у звичайному режимі руху на приміських автобусних маршрутах загального користування. Про це повідомила прес служба відомства.
Як встановило відділення, у 2015 році адміністрація, оголосивши конкурс на право здійснення перевезень пасажирів у звичайному режимі руху на приміських автобусних маршрутах загального користування у прямому та зворотному напрямках: Гриців – Шепетівка, Шепетівка – Жилинці, Шепетівка – Білокриниччя, Шепетівка – Вовківці, Шепетівка – Плесна, Шепетівка – Хутір, Шепетівка – Поляна, Шепетівка – Конотоп, крім обов'язкових умов конкурсу для усіх перевізників – претендентів, визначила додатковою умовою відсутність у них заборгованості до бюджету.

Така додаткова вимога не відповідає положенням Закону України "Про автомобільний транспорт" та Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, якими чітко передбачені випадки недопущення претендентів до участі у конкурсі.

«Встановлення додаткової вимоги позбавляє можливості перевізника – претендента прийняти участь у конкурсі та фактично порушує одну із умов конкурсу, а саме - створення конкурентного середовища. У разі наявності заборгованості перед бюджетом, така заборгованість повинна стягуватись у порядку, передбаченим чинним законодавством, та не повинна бути підставою вчинення дій, внаслідок яких окремим суб’єктам господарювання створюються несприятливі умови діяльності порівняно з конкурентами, - повідомив голова відділення Віталій Олуйко. – Дії адміністрації були визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції».
0
репостів
0
репостів