Розділ Події

У Шепетівці відзначили 71-у річницю перемоги над нацизмом

Автор 10 травня 2016, 22:36
У Шепетівці відзначили 71-у річницю перемоги над нацизмом Фото Олега Філатова
9 травня у всій державі відбулися урочисті заходи з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього дня біля меморіального комплексу «Вічний вогонь» та по вулиці Героїв Небесної Сотні було багато шепетівчан. Вони прийшли вшанувати пам'ять загиблих у роки Другої світової війни та подякувати за мужність живим ветеранам, учасникам війни. Про заходи цього дня розповіла прес служба міської ради.
Відкриваючи мітинг, міський голова Михайло Полодюк, висловив синівську вдячність усім, хто наближав довгоочікуваний день визволення та кував перемогу в тилу.
Знаючи, якою великою ціною завойовано нашу Перемогу, я схиляю голову перед священною пам'яттю усіх, хто не повернувся з війни і тих, хто не дожив до цих днів. Цей важкий час випробувань і війни переплітається в цій даті не лише героїзмом і мужністю, а біллю про тих, хто уже не з нами. Ми сьогодні споглядаємо тогочасні події через призму події, що в цей час відбуваються на сході нашої держави.Дорогі ветерани, бажаю вам довгих років життя, щоб ви ніколи не хворіли, і всі ми разом жили у мирі і благополуччі.
Звертались із словами привітань до наших земляків голова районної державної адміністрації В'ячеслав Петров, голова районної ради Петро Дзяворук, помічник народного депутата України Ірина Топчій та шепетівчанин, ветеран війни Микола Сеньков.

Шепетівські військовослужбовці поклали до меморіалу гірлянду, після чого пролунали залпи із автоматичної зброї. Учасники заходу поклали вінки та квіти до братської могили.

На завершення мітингу голова міської ради організації ветеранів України Володимир Чікін від імені шепетівських ветеранів і школярів передав спільно написані листи військовослужбовцям, які беруть участь в АТО від міста Шепетівки.

Також цього дня міський голова Михайло Полодюк відвідав 4 фронтовиків, які знаходяться на стаціонарному лікуванні у неврологічному, терапевтичному та травматологічному відділеннях Центральної районної лікарні. З нагоди свята він привітав ветеранів квітами, іменними поздоровленнями та вручив матеріальну допомогу на лікування.

Ще депутати міської ради та посадовці виконавчого комітету, школярі загальноосвітніх шкіл, молодь, представники підприємств, установ та громадських, релігійних організацій міста, шепетівчани поклали квіти та корзини до братських могил, що знаходяться на території міста Шепетівки.

Секретар міської ради Микола Кикоть, звертаючись до учасників мітингу біля братської могили військовополонених по вулиці Шешукова, зауважив, що немає на українській землі родини, у літописі якої не залишила трагічні сторінки та жахлива війна і наш святий обов'язок пам'ятати про подвиг наших ветеранів та учасників війни. Педагогічний колектив, школярі навчально-виховного комплексу № 3, депутати міської ради, військовослужбовці військової частини А 4127, представники Шепетівського військового лісгоспу, Шепетівського медичного училища, настоятель Української Православної церкви святих мучеників Віри, Надії, Любові і Софії отець Анатолій з прихожанами, підприємці міста хвилиною мовчання вшанували загиблих у Другій світовій війні та поклали вінки та квіти до могили.

Депутат Шепетівської міської ради Олександр Курганський, відкриваючи мітинг приурочений Дню Перемоги на 603-му кілометрі, звернувся до присутніх із словами: «Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди на перемогу у тій страшній війні. Ми низько вклоняємось усім живим ветеранам за їх подвиг».

Вшанувати пам'ять борців за перемогу прийшли працівники управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому, ветеран Євген Цибульський, колективи державного підприємства «Шепетівський лісгосп», члени міської ради організації ветеранів України, Єврейського культурно-освітнього товариства «ТІКВА» та релігійна громада святителя Миколая архієпископа Мирлікіївського Чудотворця Української Православної Церкви Київського Патріархату. На завершення заходу військові 12-го містечка здійснили урочистий салют.

Директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Тетяна Вінницька, працівники центру, освітяни та школярі загальноосвітньої школи №3, ТОВ «Торговий дім «Шепетівський цукор», ПАТ «Шепетівкагаз», ТОВ «Гермес» взяли участь у мітингу та покладанні квітів біля братської могили радянських воїнів, що знаходиться на кладовищі.

Від імені міського голови Михайла Полодюка, виконавчого комітету та депутатів міської ради учасників мітингу біля монументу «Танк» привітав головний спеціаліст відділу інформації, преси та зв'язків з громадськістю виконавчого комітету Ігор Андрощук. Захід відбувся за участі депутатів міської ради, ветерана Івана Кондратюка, колективу Шепетівської Центральної районної лікарні, Шепетівського підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, колективу та учнів загальноосвітньої школи №4 та шепетівчани. На завершення заходу учні школи під керівництвом директора Людмили Пістрюги запустили у небо білих голубів як символ миру такого необхідного Україні зараз.

Святкування Дня Перемоги продовжилося в міському парку культури та відпочинку де всі охочі змогли покуштувати "солдатської каші".
Фотозвіт Олега Філатова
Останнє редагування 10 травня 2016, 22:49

Відео

0
репостів
0
репостів