Розділ Події

Щодо шепетівського теплопостачальника відкрите кримінальне провадження

Автор 28 квітня 2016, 17:56
Прокуратурою Хмельницької області спільно з управлінням СБУ в області виявлено факт умисного невиконання службовими особами ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» дев’яти рішень господарського суду, в тому числі за позовами прокуратури, про стягнення з товариства понад 36 млн гривень.
Таку суму товариство заборгувало Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» за спожитий газ за попередні роки.

На підставі вказаних судових рішень органами виконавчої служби накладено арешт на всі банківські рахунки підприємства-боржника.

Достеменно знаючи про це, службові особи ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», умисно, з метою невиконання судових рішень, відкрили додатковий банківський рахунок, на який приймаються платежі від фізичних та юридичних осіб за надані послуги з теплопостачання. Кошти з рахунку в сумі близько 4 млн гривень спрямовувались на інші потреби.

Унаслідок таких дій державній компанії «НАК «Нафтогаз України» завдано матеріальних збитків на 4 млн грн, що свідчить про спричинення тяжких наслідків та створює загрозу енергетичній безпеці держави.

За вказаним фактом прокуратурою області 27 квітня зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 (умисне невиконання службовими особами судового рішення) КК України. Досудове розслідування доручено ГУНП в області.
0
репостів
0
репостів