Розділ Події

Рятувальники взяли участь у навчаннях на базі місцевого РЕМ

Автор 25 березня 2016, 21:35
25 березня на території ПАТ "Хмельницькобленерго» Шепетівській РЕМ відбулося комплексно-тактичне навчання керівного, командно-навчального складу і персоналу в умовах виникнення надзвичайних ситуацій із залученням рятувальників. Про це повідомив Шепетівський районний сектор ГУ ДСНС у Хмельницькій області.
За тактичним задумом, на пункт зв'язку 21-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що внаслідок шквального вітру та грози уламки дерев пошкодили трансформаторну підстанцію та викликало її загоряння на території підприємства.

До прибуття оперативно-рятувальної служби керівництвом об’єкту було проведено оповіщення та збір керівного складу, а також працівників штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій  та невоєнізованих формувань цивільного захисту, які здійснюють знеструмлення силових установок.

Після прибуття на місце події двох відділень 21 ДПРЧ працівники РЕМ провели рятувальникам короткий інструктаж щодо заходів безпеки, видали письмовий дозвіл на гасіння пожежі, діелектричні засоби, заземлили насос пожежного автомобіля. Після цього для гасіння пожежі у трансформаторі був поданий один генератор піни. Бійці другого відділення встановили автомобіль на пожежний гідрант та через магістральну лінію подали два стволи «В» для захисту будівель, розташованих поряд. Таким чином, умовну пожежу рятувальники оперативно ліквідували.

Слід відзначити, що з огляду на надзвичайні ситуації, які трапляються у державі все частіше, такі навчання вкрай важливі та необхідні.
0
репостів
0
репостів