Розділ Події

Містяни відзначили 72-гу річницю визволення Шепетівщини від фашистських загарбників

Автор 12 лютого 2016, 16:03
Містяни відзначили 72-гу річницю визволення Шепетівщини від фашистських загарбників Фото Володимира Королькова
"Є пам'ять, якій не буде кінця". Під такою назвою 11 лютого 2016 року, біля Меморіалу Солдатської Слави у м. Шепетівці, відбувся мітинг-реквієм присвячений 72-ї річниці визволення м.Шепетівки та району від фашистських загарбників.
Участь у заході взяли голова районної державної адміністрації В’ячеслав Петров, голова районної ради Петро Дзяворук, міський голова Михайло Полодюк, ветеранський актив міста та району, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, керівники та працівники районних служб, організацій, засобів масової інформації, громадськість.
Український народ заплатив дорогу ціну за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні, адже українській землі судилося бути ареною особливо жорстокого і кривавого протиборства. Лише на території України в руїни і згарища перетворено 714 міст, 28 тисяч сіл.

Тільки в Шепетівці під час окупації у фашистських катівнях загинуло понад 30 тисяч громадян, до Німеччини окупанти відправили понад 11 тисяч шепетівчан. За період окупації було зруйновано 80 відсотків житла. Розграбовані і понівечені стояли холодні школи, магазини, будинки... Найбільшої шкоди завдали залізничній станції та цукровому заводу. У цих боях наші війська понесли великі втрати. У чотирьох братських могилах сьогодні покоїться 1713 воїнів - визволителів, а місто Шепетівка не діждалося з війни 5216 чоловік. 11 лютого 1944 року, після багатоденних виснажливих боїв Шепетівка була визволена від загарбників.

Опісля традиційних виступів посадовців присутні вшанували пам'ять полеглих у боях хвилиною мовчання та поклали квіти та вінки до меморіального комплексу «Вічний вогонь».

Напередодні заходу міський голова Михайло Полодюк разом із колегами та головою Шепетівської ради організації ветеранів України Володимиром Чікіном відвідали партизанів і підпільників, які внесли вагомий вклад у визволення міста Шепетівки від фашистських загарбників у 1944 році: Лідію Іванівну Герасімову, Зінаїду Миколаївну Клімович, Галину Йосипівну Онацьку, Ганну Павлівну Васик, Олену Петрівну Горбатюк, Наталію Остапівну Долгорукову, Станіслава Євгеновича Хомича. Кожному визволителю надано благодійну допомогу, а від усіх шепетівчан висловлено слова глибокої вдячності за подвиг.
Фотозвіт із відзначення річниці
Останнє редагування 12 лютого 2016, 16:16

Відео

0
репостів
0
репостів