Розділ Події

На школі Сергія Оврашка відкрили меморіальну дошку

Автор 22 грудня 2015, 16:00
Нещодавно у стінах Коськівської школи, що на Шепетівщині, відбулася урочиста лінійка, метою якої стало відкриття меморіальної дошки в пам’ять про загиблого героя АТО, випускника школи Сергія Оврашка. Про це повідомили на сайті Шепетівської районної державної адміністрації.

Віддати шану патріоту, командиру розвідроти 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар», прийшли батьки героя, учні, вчителі, представники районної влади - голова районної державної адміністрації В’ячеслав Петров, заступник голови районної ради Артур Мовсісян, сільський голова Олександр Столярчук, друзі. Сергій загинув 18 грудня 2014 року потрапивши в засідку в районі міста Щастя під Луганськом поблизу села Старий Айдар. 

Під час заходу було відмічено, що Сергій був добрим, щирим та веселим. У дитинстві мріяв бути схожим на улюблених героїв. Тепер він став героєм для всіх, адже сміливо віддав своє життя за майбутнє України.
Ми думали, що зустрінемося з випускниками на черговій зустрічі з нагоди річниці завершення школи, і ця зустріч буде радісною. Проте доля розпорядилася інакше – ми зустрілися значно раніше, й ця зустріч була сумна, з сльозами на очах. Спочатку – на похоронах Сергія, а зараз на відкритті пам’ятної дошки. Причиною цьому стала війна. Я дивуюся, яким потрібно бути сміливим і рішучим у своїх вчинках, коли після поранення він знову вертався в зону проведення АТО. Пішов, і не повернувся.
З жалем сказав колишній директор Коськівської школи, нині депутат районної ради Володимир Чайчук.

У свою чергу керівники району подякували батькам за те, що вони виховали героя, адже відповідно до Указу Президента, Сергія Оврашка посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Наголосили, що підростаюче покоління повинно брати приклад з таких героїв, як Сергій, гарно вчитися, аби в мирному майбутньому прославляти нашу вільну Україну та Шепетівщину. 

Всі запрошені також мали змогу пригадати загиблого воїна та вшанувати його світлу пам'ять хвилиною мовчання. Вічна пам’ять Герою!
0
репостів
0
репостів