Розділ Події

За круглим столом обговорили проблеми регіонального ландшафтного парку «Мальованка»

Автор 06 червня 2015, 15:15
Регіональний ландшафтний парк «Мальованка» Регіональний ландшафтний парк «Мальованка» Фото malovanka.org.ua
Мале Полісся – це унікальний природний острів лісової рослинності серед лісостепової зони Хмельниччини. Перлиною Малого Полісся є регіональний ландшафтний парк «Мальованка».
На дослідників тут чекає багато сюрпризів: значне різноманіття рідкісних видів тварин, рослин та грибів. Серед рідкісних видів варто відмітити значне різноманіття орхідних (пальчат окорінникмясочервоний, пальчатокорінник плямистий, пальчатокорінник травневий, пальчатокорінникФукса, любка дволиста, любка зеленоквіткова), осок (осока Буксбаума, осока затінкова). Великі площі дубово-соснових та соснових зеленомоховихчорницевих лісів, евтрофних та мезотрофних боліт, молінієвих лук, водних угруповань потребують охорони та збереження в умовах антропогенного навантаження на екосистеми.

Зі створенням регіонального ландшафтного парку «Мальованка» постало наріжне питання землекористування тими землями та територіями, що увійшли до складу парку. Більшість земель розподілені між різними структурами та організаціями, і лише половина із них знаходиться у віданні ДП «Шепетівський лісгосп». Така ситуація значно утруднює ефективний менеджмент територією парку та унеможливлює вирішення актуальних проблем, що виникають на шляху створення такого об’єкту природно-заповідного фонду.

Департамент екології та природних ресурсів Хмельницької обласної державної адміністрації ініціював проведення круглого столу про вирішення проблемифункціонування парку. У ході засідання було розглянуто ряд важливих питань, які допоможуть вирішити актуальні питання фінансування та функціонування регіонального ландшафтного парку «Мальованка».

Про інші питання, які піднімались за столом, департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації не повідомив.
0
репостів
0
репостів