Розділ Події

У річницю трагічних подій Революції Гідності, Владика Антоній очолив поминальне богослужіння в Шепетівці

Автор 19 лютого 2015, 00:05
У річницю трагічних подій Революції Гідності, Владика Антоній очолив поминальне богослужіння в Шепетівці cerkva-km.info
Рік тому, 18-20 лютого 2014 року, відбулися вирішальні, але і найбільш кроваві, події Революції Гідності. Саме тому, Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Цей пам’ятний день встановлено відзначати 20 лютого на державному рівні.
Особливу біль у ці дні викликають згадки про Героїв Небесної Сотні, що поклали своє життя за волю та краще життя українського народу. Враховуючи це, Високопреосвященний Владика Антоній, митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський, 18 лютого відвідав з архіпастирським візитом м. Шепетівка, де проживає родина загиблого на Київському Майдані Героя України Миколи Степановича Дзявульського.

На батьківщині героя, у храмі на честь святого рівноапостольного князя Володимира, відбулося поминальне богослужіння, яке очолив Високопреосвященний Владика Антоній. Його Високопреосвященству співслужив настоятель храму, прот. Василь Гетьман, прот. Сергій Скоробагатий та прот. Андрій Моравський.

Після відпусту богослужіння, Високопреосвященний Владика Антоній звернувся до вірних з проникливим архіпастирським словом. Зокрема, Владика відзначив: «Ми бачимо портрет нашого героя, на якому він всміхається та радіє… І сьогодні, коли ми молилися за нього, промінні яркого сонця освітляли цей портрет. Здається, що само Небо показує нам: Дивитися, «бо радіють праведники на небесах»…»

По благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Русі-України Високопреосвященний Митрополит Антоній передав родині Миколи Дзявульського медаль «За жертовність та любов до України», якою той був нагороджений посмертно.

На жаль, війна продовжується і забирає найкращих синів України. З сумом у очах, Високопреосвященний Владика передав ще дві медалі «За жертовність та любов до України» родинам посмертно нагороджених героїв АТО: рідним Ляшенко Ігоря Вікторовича та рідним Коваля Максима Олександровича.

Також, за віддану волонтерську працю, медаллю «За жертовність та любов до України» був нагороджені настоятель храму – прот. Василь Гетьман.
0
репостів
0
репостів