Розділ Події

В Шепетівку прибув Вифлеємський вогонь

Автор 06 січня 2015, 15:50
Сьогодні шепетівчани запалили символічний вогонь з Вифлеєму. Його привезли українські скаути в рамках міжнародної естафети "Поділися щастям заради миру".
“Світло миру” щорічно запалюють у місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі скаути транспортують його літаком до різних країн.

Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту - Національної скаутської організації України. Цього року пластуни черговий рік поспіль передають Вифлеємський Вогонь Миру, який отримали від польських скаутів і передають його українській громаді, церквам, занесуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Передача Вифлеємського світла миру відбулося за участі великої кількості шепетівчан. До акції також долучилися працівники виконавчого комітету міської ради.На початку дійства до присутніх звернувся в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк, який привітав присутніх зі святами: «Хай ця незгасима Вифлеємська зоря дарує людям своє цілюще тепло святої віри та життєдайної надії! Зичу усім вам міцного здоров’я, родинного затишку, незламного духовного гарту, життєвих гараздів та статків, бадьорого настрою і творчої наснаги, цілющого Божого благословення та мирного неба над головою!» — зазначив Михайло Іванович.

Як розповіли скаути, палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність. Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Рівночасно цей промінчик — це солідарність зі всіма, хто є далеко, солідарність з убогими, поєднання з Христом, котрий народився в убогості.

Нехай же у всіх українських домівках буде мир, благополуччя і любов.
0
репостів
0
репостів