Розділ Події

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету Шепетівської міської ради

Автор 19 грудня 2014, 18:18
Вчора відбулось чергове засідання виконавчого комітету під головуванням в.о. міського голови, секретаря міської ради Михайла Полодюка. На порядок денний винесено 24 питання, які стосувалися різних спектрів соціально-економічного розвитку громади.
Зокрема йшлося про посилення взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування,Пенсійного фонду України в місті щодо захисту прав застрахованих осіб у соціальному страхуванні, про що доповіла заступник начальник ПФУ у місті Шепетівці та Шепетівському районі Юлія Бойко. Як зазначила виступаюча, з метою мобілізації коштів до бюджету Пенсійного фонду України у Шепетівці вжито низку заходів з місцевими органами влади, правоохоронними та контролюючими органами, завдяки яким вдалося покращити стан речей у цій сфері.

Про стан виконання Закону України «Про адміністративні послуги» та організацію роботи центру надання адміністративних послуг в місті доповів начальник ЦНАП Віктор Майдачевський.

За словами керівника рішенням XXXVII сесії Шепетівської міської ради VI скликання № 9 від 27.06.2013 року створено Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Шепетівської міської ради, який надає 83 адміністративні послуги.

Станом на 1 грудня 2014 року до центру надійшло 4631 усне та письмове звернення, в тому числі 241 звернення до дозвільного центру. По кожному зверненню проводилось консультування щодо порядку отримання адміністративної послуги.Працівниками ЦНАПу проводиться робота з вчасного оперативного наповнення інформаційного стенду «Адміністративні послуги: інформація» актуальною інформацією. У місцях прийому суб’єктів звернень є можливість ознайомитись із зразками відповідних документів та інформацією в обсязі, достатньому для отримання адміністративної послуги без сторонньої допомоги. Облаштована скринька для висловлення суб’єктами звернень, зауважень і пропозицій щодо якості надання адміністративних послуг, що сприяє проведенню щорічного аналізу таких зауважень і пропозицій, вжиття відповідних заходів з метою покращення якості надання послуг. Постійно здійснюється роз’яснювальна, інформаційно-консультативна робота з населенням щодо діяльності суб’єктів надання адміністративних послуг.

Поряд із цим, незважаючи на вжиті заходи, організація роботи центру надання адміністративних послуг у Шепетівці потребує подальшого вдосконалення.

Після доповіді керівника члени виконкому рекомендувати керівникам суб'єктів надання адміністративних послуг дотримуватися порядку надання адміністративних послуг в рамках центру надання адміністративних послуг, забезпечити участь своїх представників у роботі центру надання адміністративних послуг, налагодити ефективну взаємодію між адміністраторами та суб'єктами надання адміністративних послуг.

Про затвердження переліку видів громадських робіт та перелік роботодавців, за участю яких планується організація громадських робіт на 2015 рік, доповів директор Шепетівського міськрайонного центру зайнятості Олександр Ребекевша.

Члени виконкому рекомендували міській раді закласти кошти з місцевого бюджету на реалізацію заходів, які передбачені «Програмою зайнятості населення м.Шепетівки на період до 2017 року», підприємствам міста Шепетівки забезпечити організацію проведення громадських робіт відповідно до вимог чинного законодавства України та створити тимчасові робочі місця для проведення громадських робіт відповідно до видів, затверджених цим рішенням, рекомендувати Шепетівському міськрайонному центру зайнятості провести роботу по направленню безробітних громадян на громадські роботи, а також неповнолітніх осіб, учнівської та студентської молоді у вільний від навчання час.

Головний спеціаліст управління освіти Людмила Басистюк доповіла про фінансування харчування учнів 1-4 класів і дітей соціально незахищених категорій навчальних закладів міста. Присутні вирішили організувати за кошти міського бюджету харчування 210 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, які отримують соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, учнів 1-4 класів.

Про план роботи виконавчого комітету Шепетівської міської ради на перший квартал 2015 року та про комісію з перейменування вулиць, площ і провулків у місті Шепетівка виступив з доповіддю заступник міського голови Юрій Вахоцький.

Також на засіданні йшлося про затвердження графіків руху на маршрутах міста, питання архітектури та містобудування, питання соціального захисту населення та прав дітей, тощо.

Усі проекти рішень виконавчого комітету із внесеними поправками прийняті.
0
репостів
0
репостів