Розділ Події

На трьох школах Шепетівщини відкрили меморіальні дошки загиблим випускникам

Автор 01 жовтня 2024, 18:31

Сьогодні, 1 жовтня, на двох школах Шепетівщини відкрили меморіальні дошки загиблим випускникам. Йдеться про освітні заклади  у місті Полонному та селі Варварівка Славутської громади.

На фасаді Варварівської гімназії Славутської міської ради відкрито пам’ятні дошки на честь відважних захисників України — двох рідних братів Віталія та Олександра Погорільчуків, які ціною власного життя мужньо боронили свою державу у кривавій та жорстокій російсько-українській війні.

Солдат Погорільчук Віталій загинув в ніч з 25 на 26 лютого 2022 року від ворожого прямого попадання СУ-25 в БТР-80, коли під час обстрілів вивозив поранених товаришів з поля бою поблизу Шилової Балки Бериславського району Херсонської області.

Погорільчук Олександр, старший бойовий медик десантно-штурмового батальйону військової частини А-0284, вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність, загинув у бою за нашу Батьківщину 17 липня 2022 року у Донецькій області.

У Героїв залишилася мама, яка втратила на російсько-українській війні двох своїх синів.

Брати навчалися у Варварівській гімназії, тому було вирішено саме на фасаді цього закладу встановити пам’ятні дошки, як символ глибокої поваги й шани до тих, хто віддав життя за свободу та незалежність Батьківщини.

Вшанувати пам’ять полеглих українських воїнів на заході зібралися їх рідні й близькі люди, представники влади, учні, педагоги, духовенство та жителі громади.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували світлу пам'ять воїнів, які віддали життя за незалежність України.

Також  на подвірʼї Полонського ліцею №4 відбулося відкриття меморіальних дошок загиблим випускникам ліцею:

  • Сарнацькому Віктору Леонідовичу (1977-2024), який загинув 24 лютого під час виконання бойового завдання в районі села Колодязі Донецької області.
  • Рибачку Дмитру Сергійовичу (1999-2024), який загинув 5 березня 2024 року у районі Серебрянського лісу поблизу населеного пункту Діброва на Луганщині.

Увіковічнити пам‘ять Героїв зібралися представники влади, родини, близькі загиблих та усі небайдужі.

На фасаді Полонського ліцею №2 імені О. Боброва була відкрита меморіальна дошка Сергію Валерійовичу Тригубі.

Герой-випускник ліцею загинув, захищаючи Україну, 29 лютого 2024 року внаслідок мінометного обстрілу в районі населеного пункту Синьківка Куп‘янського району Харківської області.

Останнє редагування 02 жовтня 2024, 14:48
0
репостів
0
репостів