Розділ Події

У Шепетівці відбулись урочистості з нагоди Дня захисників і захисниць України

Автор 01 жовтня 2024, 15:51

1 жовтня, у день Свята Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва Україна відзначає День захисників і захисниць України. З цієї нагоди шепетівчани вшанували полеглих воїнів, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.

Громада вшанувала воїнів, які, ціною власного життя виборювали свободу та мирне життя України. На Алеї Слави Героям АТО в м.Шепетівка відбувся пам’ятний захід та покладання квітів до пам’ятного знаку, за участі членів сімей загиблих воїнів, військовослужбовців, представників влади, учасників російсько-української війни, антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, духовенства, представників громадських організацій та мешканців громади.

Присутні висловили слова шани та вдячності захисникам і захисницям, які вже багато років боронять нашу землю та відвойовують захоплені окупантом території.

Представники церков громади у спільній молитві відслужили молебень за загиблими героями.

Начальник Шепетівської РВА Олексій Глушаков разом з головою Шепетівської районної ради Олегом Кулінським привітали військовослужбовців Шепетівщини з їх святом — Днем захисників і захисниць України. Вручили грамоти Шепетівської районної ради та Шепетівської районної військової адміністрації, висловили військовослужбовцям щиру шану за патріотизм, мужність, силу духу, активну громадянську позицію, зразкове виконання службових обов’язків.

У міському будинку культури, під час урочистого заходу заступник міського голови Галина Безкоровайна привітала військовослужбовців, українських воїнів із незламною волею та мужністю, які боронять Батьківщину зі зброєю в руках та стоять на захисті незалежності і суверенітету України.

За віддану службу й професіоналізм відзначила військовослужбовців, рятувальників та правоохоронців Почесними грамотами Шепетівської міської ради й подарунками. Захід продовжили вітання від колективів міського будинку культури – свої виступи дарували виконавці, творчі вокальні, танцювальні та інструментальні колективи.

Також, напередодні Дня захисників і захисниць України, у Плесенській гімназії за участі заступника міського голови Галини Безкоровайної відбувся мітинг, присвячений відкриттю меморіальних дошок Героям, випускникам, Савчуку Руслану Валерійовичу та Мартинюку Олегу Олександровичу, які загинули під час російсько-української війни.

За матеріалами Шепетівської РВА та МР

0
репостів
0
репостів