Розділ Події

У Ямпільській громаді відкрили Алею Слави

Автор 01 вересня 2024, 13:06

29 серпня – День памяті загиблих захисників України. Саме у цей день в центральному парку Ямполя відбувся мітинг-реквієм на честь відкриття Алеї Слави полеглих героїв нашої громади.

На початку заходу прозвучав Державний Гімн України, під час якого сержант Руслан Нех та солдат Олег Мандрик підняли Державний Прапор. Ведучі мітингу-реквієму – Алла Бійчук, художній керівник Ямпільського селищного будинку культури, та Олена Бояр, вчитель мистецтва Ямпільського ліцею, назвали ім’я кожного героя-земляка, хто загинув у російсько-українській війні. Усі присутні вшанували їхню пам'ять хвилиною мовчання.

Зі словами співчуття до рідних і близьких загиблих героїв звернувся Ямпільський селищний голова Василь Кордонець, наголосивши, що воїни-земляки віддали за нашу свободу і незалежність найцінніше – своє життя. Відтепер і довіку наш священний обов’язок – плекати і передавати пам'ять про них наступним поколінням.

Олексій Воробйов, офіцер 4 відділу Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, закликав присутніх приходити до Алеї Слави з дітьми, щоб це місце стало місцем майбутнього, а діти виростали із розумінням ціни свободи та вдячністю до подвигів героїв-земляків.

Право відкрити Алею Слави та зняти іменні прапори, які вкривали меморіальні дошки, надали учням Ямпільського ліцею.

Опісля представники різних релігійних конфесій: настоятель храму Святої Трійці селища Ямпіль – Андрій Карпюк, настоятель місцевої римо-католицької парафії – Павло Горай, благочинний Української православної церкви – Олександр Теравський та благочинний Православної церкви України – Степан Маковський об’єдналися у спільній  молитві та освятили пам’ятні дошки.

Відкриття Алеї Слави у центральному парку Ямполя, безумовно, визначна подія в житті громади. Адже це місце завжди було особливим. Саме сюди рік за роком приходили жителі громади, щоб вшанувати пам'ять загиблих воїнів Другої світової війни. І ось тепер центральний парк став місцем зустрічі героїв різних поколінь, чиї імена назавжди вписані в історію Ямпільської громади.

Ямпільська громада

0
репостів
0
репостів