Розділ Події

У Судилківській громаді відкрили Алею Слави «Наші Герої»

28 червня 2024 року, у День Конституції України, в адміністративному центрі громади – у селі Судилкові – відбулася церемонія відкриття та освячення Алеї Слави «Наші Герої». Про це повідомили на сторінці сільської ради.

Дуже боляче говорити про втрати, але жахлива, страшна війна, яка, на жаль, триває, викарбовує скорботний список імен кращих з кращих синів і дочок України, які віддали життя за свободу, незалежність та територіальну цілісність країни.

Це мало сказати – вони полягли.

Це мало сказати – вони не повернуться.

Вони кожному з нас віддали –

Стукіт власного серця!

Церемонію відкрито Головною Піснею України. Право підняти Державний Прапор України надано козацькому джурі Судилківського ліцею Тригубцю Дмитру.

До всіх присутніх на заході звернулася сільський голова Тетяна КОТИК:

«Сьогоднішні емоції – це сильна любов і страшенний біль і сльози одночасно. На вівтар свободи і незалежності наші Герої-земляки поклали найдорожче – своє життя. Імена 45-ти полеглих Захисників України увічнить Алея Слави «Наші Герої», яку ми відкриваємо і освячуємо сьогодні. Це найменше, що ми можемо зробити для наших Героїв, а найбільше – це пам’ятати, пам’ятати кожного і ніколи не забувати, якою ціною дається свобода і незалежність. Віднині кожен житель та гість громади, кожен подорожній зможе зупинитись біля світлин Героїв, вшанувати їхню пам’ять та подякувати за подвиг і жертовність. Здіймаємо руки у молитві і просимо Всевишнього тільки про одне – щоб Алея Слави не поповнювалася новими іменами, щоб припинилася страшна війна, щоб настали довгоочікувані Перемога та мир в Україні».

Герої-Захисники - наші земляки – з 11-ти сіл громади не повернулися з полів битви, полягли смертю хоробрих, захищаючи Україну від лютого російського агресора. Маючи кожен мирну професію - поліціянти, будівельники, електрики, токарі, газозварювальники, водії, разом з кадровими військовими - стали на захист рідної землі.

За мир в Україні віддали найцінніше – своє життя. Вони – Новітні Герої України:

  • Село СУДИЛКІВ: Віктор Кузьмін; Микола Печонка; Юрій Кукуєв; Володимир Лакей; Юрій Лабунець; Володимир Сидоренко; Ігор Проскуровський; Сергій Конончук; Сергій Ребекевша; Богдан Болюх; Олександр Твердохлібов, Юрій Чернушич; Олександр Ковальчук; Михайло Моренець; Ірина Казьміна; Юрій Ничипорук; Анатолій Шевчук; Сергій Філюс; Олександр Тофан; Андрій Дмитерко; Олександр Андрощук.
  • Село ГОРОДИЩЕ: Сергій Заремба; Іван Коренський; Віктор Заремба; Руслан Коломієць; Олександр Слісарчук; Микола Юр’єв.
  • Село ПАШУКИ: Сергій Мартинов.
  • Село БІЛОКРИНИЧЧЯ: Леонід Крепець, Артем Кожан; Павло Дудар; Володимир Рижий; Олександр Кіндер.
  • Село ЛОЗИЧНЕ: Микола Тимощук.
  • Село ВЕЛИКА МЕДВЕДІВКА: Андрій Молодика; Леонід Кузьомко; Олег Олійник.
  • Село ТРАУЛИН: Микола Конюк; Руслан Роговський.
  • Село ПОЛЯНА: Сергій Шемчук.
  • Село ВОВКІВЦІ: Руслан Скотенюк.
  • Село СЕРЕДИНЦІ: Віктор Блиставець; Вадим Комащенко; Юрій Борисюк.
  • Село КУПИНЕ: Сергій Філінський.

Виконавчим комітетом Судилківської сільської ради від 23 листопада 2023 року прийнято рішення про створення Алеї Слави Героїв з метою вшанування пам’яті полеглих захисників, які віддали життя за Україну в боротьбі проти агресії рф.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Захисників України найближчі і найрідніші люди та всі, хто прийшов на церемонію.

Щемливий момент церемонії – зняття найближчими та найріднішими людьми – матерями, батьками, дружинами, дітьми - священного синьо-жовтого полотнища з банерів, на яких розміщені портрети Героїв. Сльози, біль, сум.

«Низький уклін матері, батьки дружини загиблих Героїв за виховання великих патріотів рідної землі. Велика вдячність за синів і дочок, чоловіків і батьків, братів і сестер. На превеликий жаль, це горе не можна розрадити. Щиро зичу триматися! та з усіх сил шукати сили жити задля пам’яті наших Героїв – воїнів Небесного війська, які тримають для нас небо…»- сказала сільський голова Тетяна КОТИК.

Представники духовенства провели панахиду та освячення Алеї Слави.

45 Героїв-земляків, кращих з кращих синів і доньок українського народу, дивляться на нас з портретів. Наймолодшим - 23, найстаршим - 54. Хлопці і чоловіки віком від 23-ох до 54-ох тримають для нас небо. Вони – наші Янголи-охоронці, Вони – наша совість і честь, наш дороговказ. Ми у вічному боргу перед ними.

Алея Слави Героїв – земляків, які віддали життя, захищаючи свободу, незалежність, територіальну цілісність України – це територія ПАМ’ЯТІ, ШАНИ, ПОВАГИ І ВДЯЧНОСТІ нашим Героям-землякам, це наша святиня. Герої нової Доби, славні сини України, їх подвиг золотими літерами вписаний у літопис бойової слави новітньої історії України, у літопис людської мужності і відваги.

Жителі Судилківської ТГ і вся Україна завжди памʼятатимуть подвиг наших земляків - Героїв України - Вони наближали нашу Перемогу!

«Пам’ять, стій, зупинись на цій героїчній миті… Не дай забуттю, байдужості прийти в наші серця. Пам’ятаймо кожного загиблого, їхні імена, життєві дороги, мрії, плани. Вони собою захистили Україну», захистили кожного з нас.

Слава Україні!

Героям слава!

Відео

0
репостів
0
репостів