Розділ Події

До Дня Героїв Шепетівська громада вшанувала пам’ять загиблих на війні земляків

Автор 23 травня 2024, 11:13

У День Героїв, у Шепетівці, на міському кладовищі представники влади, військовослужбовці, правоохоронці, рятівники, громадські активісти та рідні земляків, які стали на захист України й полягли за Батьківщину, поклали квіти до могил військовослужбовців та Героя України Миколи Дзявульського.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників, а духовенство громади у спільній молитві відслужили молебень за загиблими Героями.

Відбулась церемонія покладання квітів на Алеї Слави Героїв України.

Довідково:

23 травня в Україні відзначають День Героїв – борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції гідності, бійців АТО/ООС, сучасних захисників України – вояків на передовій, які щодня ризикують життям і борються за мир і безпеку наших родин.

Ідея пам’ятної дати, яка б вшановувала борців-героїв, зародилася в національно-визвольному русі під час Другої світової війни. Її запровадили постановою другого Великого збору ОУН у квітні 1941 року. Згодом День Героїв відзначала українська діаспора. У незалежній Україні День Героїв 23 травня стали відзначати здебільшого після нападу росії у 2014 році.

Дата 23 травня була вибрана не випадково. У травні за суперечливих обставин загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський. 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра.

0
репостів
0
репостів