Розділ Події

Делегація з Шепетівки відвідала місто-побратим у Німеччині

Минулого тижня міський голова Шепетівки Віталій Бузиль та його заступниця Галина Безкоровайна відвідали місто Вецлар у Німеччині. З літа минулого року це місто із нашим поєднало солідарне партнерство.

Шепетівська делегація ознайомилися із містом та громадою, роботою місцевого парламенту, порядком ведення комунального господарства. Ветцлар має старовинну історію, гарні краєвиди та неймовірну прихильність до України та українців.

Міський голова Шепетівки подякував за прийом та постійну допомогу міста-побратима:

"Дякую обербургомістру Вецлара, Манфреду Вагнеру за підписання спільної угоди про партнерські відносини, яку ми задекларували 15 березня 2024 року."

Окрім знайомства та обміну думками про потреби та варіанти допомоги, на порядку денному були варіанти особистих та віртуальних зустрічей між людьми в обох містах. Як повідомив Манфред Вагнер, гостей не відпустили додому з пустими руками:

"Ми також змогли передати, серед іншого, придатні до використання пожежні машини, які були замінені у Вецларі, надувний човен, комунальний трактор і апарати для дихання. І разом ми поділяємо надію, що ця жахлива загарбницька війна з боку Росії, яка порушує міжнародне право і яка коштує багатьом людям життя, їхнього способу життя, яка руйнує інфраструктуру та цінності, скоро закінчиться, щоб люди України могли жити самостійним життям у мирі та свободі."

Варто зазначити, що громада Вецлар ще з минулого року підтримує нашу громаду матеріально. Окрім різдвяних пакунків для дітей, громада збирала й кошти.

Зокрема, за підтримки команди Naunheim та з нагоди жіночої гри в гандбол між командами Німеччини та України, було зібрано 5155 євро. Кошти передали у Європейський Союз, який їх використовує для заходівта проектів у координації з владою Шепетівки.

Останнє редагування 18 березня 2024, 17:44

Відео

0
репостів
0
репостів