Розділ Події

9 місяців шукали безвісти зниклого воїна: на Шепетівщині поховали Василишина Дмитра

Автор 14 березня 2024, 15:59

Грицівська громада у жалобі: сьогодні 14 березня 2024 року зі скорботою та болем у душі в останню земну дорогу провели Захисника рідної землі, солдата мотострілкових військ однієї з військових частин Запорізького напрямку Василишина Дмитра Миколайовича.

Дмитро Миколайович народився 21 січня 1981 року в с. Орлинці. Тут пройшли дитячі та юнацькі роки, тут писалися сторінки його дорослого самостійного життя, тут зароджувались та формувались сила та мужність…Навчався у школі, зростав доброзичливим юнаком, завжди допомагав старшим, був працелюбним і поважав працю інших.

Коли в сім’ї нестало батька, Дмитро зрозумів, що дорослішати потрібно швидше, так як на плечі ще не зовсім зрілого юнака життя покладає відповідальність за здоров’я мами, йому тоді довелося зрозуміти, що усі починання батька-господаря завершуватиме саме він…

Вибудовував плани на майбутнє, та…залишились незавершеними справи, нездійсненними мрії, - все перекреслила і в одну мить забрала клята війна…

Військову службу Дмитро Миколайович розпочав 25 липня 2015 року у військовій частині В3505, яка входила до складу сил, що залучалися та брали участь у антитерористичній операції на території Донецької області, а вже 28 грудня 2015 року від Управлінням персоналу штабу управління оперативного командування «Південь» отримав Посвідчення Учасника Бойових Дій.

Вірного військовій присязі сина України, мужнього, хороброго воїна, великого життєлюба і патріота рідна земля знову покликала на свій захист 21 квітня 2022 року. Запорізький напрямок, палаючий в огні, а саме Пологовський район, с. Роботине став останнім свідком життя та першим, хто дізнався про відхід у вічність Дмитра… Страшним, безжальним, скорботним став листок календаря з чорною позначкою: 12 червня 2023 року…

Дев’ять місяців рідні, друзі, односельці не мали жодної звістки про безвісти зниклого воїна, героя…І лише через дев’ять безкінечно тягучих місяців, 14 березня 2024 року Дмитро Миколайович востаннє побував на земних гостинах у найдорожчих та найрідніших людей, зустрівся з друзями, побратимами, які й провели Захисника живим коридором «Шани» до останнього місця спочинку.

Плакали всі, бо…болить… Крає душу неповторна втрата…

Поховали Дмитра Миколайовича з усіма військовими почестями на Орлинецькому сільському кладовищі.

Розділяємо горе родини, низько схиляємо голови у глибокій скорботі перед вічною і світлою пам’яттю такої СВІТЛОЇ людини. Спомин про мужнього захисника України ВАСИЛИШИНА Дмитра Миколайовича назавжди залишиться у наших серцях – ВІН наближав нашу ПЕРЕМОГУ!

Грицівська селищна рада

0
репостів
0
репостів