Розділ Події

Вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Автор 18 травня 2014, 17:56
Сьогодні шепетівчани схилили голови у знак шани та скорботи за жертвами політичних репресій в Україні під час мітингу-реквієму та панахиди, що відбулись біля меморіальної дошки жертвам політичних репресій за адресою вул. К Маркса, 22А.
Звертаючись до громадськості, в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк, зауважив: «Мені дуже приємно, що шепетівчани, усвідомлюючи вагомість збереження пам’яті про несправедливо вбитих радянською системою людей, сьогодні незалежно від своєї партійної приналежності зібралася тут. Це місце, де встановлено меморіальну дошку, вибрано не випадково. Саме тут у 30-х роках ХХ ст. енкаведисти вбивали наших земляків. Така ж дошка встановлена і за адресою: вулиця В.Котика 172а, в районі польського кладовища. Там наші земляки поховані. Досі імена усіх репресованих шепетівчан до кінця не розкриті. », - зазначив Михайло Іванович.

Також він наголосив, що в цей непростий і одночасно важливий час для усієї країни, кожному з нас необхідно працювати на об’єднання суспільства, робити усе аби страшні події минулого століття не повторилися.

Опісля промови, в.о. міського голови, присутні на скорботному заході поклали вінки та квіти до дошки та проспівали гімн України.
0
репостів
0
репостів