Розділ Події

Ще один храм Шепетівського благочинного округу приєднався до ПЦУ

Автор 04 лютого 2024, 15:22

Храм ікони Казанської Божої Матері, що у селі Михайлючка Шепетівського благочинного округу відтепер належатиме до помісної Православної Церкви України. Про це повідомив Благочинний Шепетівського округу у Хмельницькій Єпархії ПЦУ Василь Павлюк.

На тлі російської агресії та війни в державі, волевиявленням вірян, дедалі більше храмів залишають Українську Православну церкву московського патріархату і засвідчують свою приналежність до Православної Церкви України. Історично важливе рішення на зборах релігійної громади прийняли жителі с.Михайлючки.

З благословіння архієпископа Хмельницького і Шепетівського Павла, на запрошення жителів громади с. Михайлючки прибули благочинний Шепетівського округу протоієрей Василь Павлюк та духовенство благочиння.

Проявляючи свою національну самосвідомість, патріотичне прагнення та духовну єдність, жителі села зважилися на рішучий крок.

З Божого благословіння релігійна громада проголосувала за приєднання до помісної Православної Церкви України. Настоятель НЕ підтримав свою паству і залишився у церкві країни агресора.

425728790 404804012201875 5699172929389454489 n

Перша служба рідною мовою була велелюдною та урочистою.

Вітаємо парафіян храму з особливою церковно - історичною подією!

Хвала і щира вдячність Богу за спільну маленьку перемогу: можливість жити на українській землі та молитися українською мовою. Нині ж усі прохання до Всевишнього - про Мир та Перемогу.

Вдячність захисникам України за можливість втілювати мрії та проводити богослужіння.

З вірою та надією у світле майбутнє нашої держави, під Божою опікою – згуртовано крокуймо до змін та національного відродження!

Тримаймо стрій! Все буде Україна!

Слава Ісусу Христу!

Слава Україні!

Відео

0
репостів
0
репостів