Розділ Події

На Шепетівщині рідним загиблих оборонців вручили високі державні нагороди

Автор 27 листопада 2023, 13:41

24 листопада у приміщенні Ізяславської міської ради зібрались родини восьми загиблих воїнів, керівництво Ізяславської, Сахновецької та Плужненської громад, Шепетівської райдержадміністрації, третього відділу Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, аби згадати тих, хто пожертвував власним життям за право жити вільно на Богом даній землі.

Під час зустрічі відбулось вручення рідним загиблих оборонців високих державних нагород. Для всіх даний захід пройшов зі сльозами на очах та присмаком болю. Ця церемонія вручення відзнак – прояв найвищої вдячності від імені всього українського народу Воїнам Світла, чия мужність, мудрість на полі бою зберігають Україну, зберігають життя мільйонів наших громадян.

Кривава війна, розпочата цинічними російськими окупантами, вже десять років поспіль безжально забирає життя наших Новітніх Героїв за єдине бажання - наше з вами право жити у вільній від окупантів Україні. Цьому подвигу немає ціни. Кожне життя – безцінне! Та є людська вдячність і визнання ….

Відповідно до указу Президента України Володимира Зеленського за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій Присязі, посмертно нагороджено:

  • почесним нагрудним знаком «Золотий Хрест» Дем'янчука Юрія Анатолійовича (Плужненщина);
  • орденом «За мужність» ІІІ ступеня:
    • Герасимовича Василя Миколайовича (Ізяславська громада)
    • Дзюбріна Юрія Миколайовича (Ізяславська громада)
    • Коротюка Віталія Богдановича (Ізяславська громада)
    • Моргуна Ігоря Олексійовича (Сахновецька громада)
    • Нарожного Вадима Сергійовича (Сахновецька громада)
    • Корнійчука Василя Миколайовича (Плужненська громада)
    • Ничаюка Сергія Володимировича (Плужненська громада)

Мужні, самовіддані та об’єднані однією метою – захистити свою Батьківщину, свою родину, український народ від російського окупанта, що підло вдерся на святу українську землю. Саме завдяки цим хлопцям та іншим нашим відважним оборонцям в наших громадах Хмельниччини немає таких руйнувань та хаосу, які, на жаль, є в інших населених пунктах на півдні та сході України. Воїни Світла ціною свого життя дають нам, українцям, змогу протистояти ворогу, дійти до нашого спільного майбутнього й довгоочікуваної Перемоги. Ангелами Світла, Воїнами честі назавжди залишаться в нашій пам'яті.

Так, завжди важко вручати державну нагороду рідним загиблих Новітніх Героїв, адже нагорода повинна бути біля серця самого воїна та гордо прикрашати його груди.

Так, жодні ордени чи нагороди не зможуть вгамувати біль матері, яка втратила сина. Дружини чи дітей, яких більше не зможе обійняти найрідніша людина.

Проте ці державні нагороди нагадуватимуть нам, українцям, про те, що наші Воїни Світла зробили неможливе, аби зупинити ворога; а для рідних загиблих воїнів - згадкою про його надмужність, величезне серце та безмежну любов до Вітчизни.

Час не гоїть рани. Цей біль — з нами назавжди. Але з нами і гордість за незламну й величну націю. За усіх Героїв та Героїнь, які стали на захист Батьківщини. Завдяки нашим безстрашним оборонцям Україна є і буде!

Ізяславська міська рада

0
репостів
0
репостів