Розділ Події

У День Гідності і Свободи Шепетівська громада вшанувала пам’ять новітніх Героїв

Автор 21 листопада 2023, 16:46

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го.

10 років тому українці розпочали новий етап боротьби за Незалежність нашої держави та наше європейське майбутнє.

У Шепетівці представники влади, військовослужбовці, освітяни, громадські активісти та рідні земляків, полеглих за Батьківщину, поклали квіти до Алеї пам’яті воїнів, які віддали своє життя за цілісність та свободу України, серед яких учасники Майдану, які стали воїнами і захищали Україну на фронті.

На міському кладовищі, учасники заходу поклали квіти до місця поховання героя України Миколи Дзявульського та могил військовослужбовців, а також вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв, які відстоювали та віддали життя за ідеали Гідності і Свободи. Духовенство громади у спільній молитві відслужили молебень за загиблими Героями.

У міському будинку культури відбувся зворушливий тематичний вечір, присвячений Дню Гідності і Свободи. Учасники простежили хроніку подій Революції Гідності, як розгортався Майдан, як українці відстоювали державні цінності і європейське майбутнє України.

Завдяки відеоматеріалам присутні змогли пригадати цей період сучасної історії, відчути дух боротьби та свободи.

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів