Розділ Події

У Шепетівці встановили камеру для автоматичної фіксації порушень ПДР

Автор 24 жовтня 2023, 11:09

З 24 жовтня 2023 року камера по вулиці Митрополита Шептицького працюватиме у тестовому режимі. Система автоматично фіксує порушення ПДР, зокрема вимірювання швидкості, контроль руху авто.

"Функція автоматичного притягнення до адмін відповідальності за порушення ПДР, до повного введення камери в експлуатацію працювати не буде, про точну дату початку повного функціонування буде повідомлено додатково." - повідомляє Шепетівська міська рада.

У коментарі Суспільному Хмельницький перший заступник очільника міста Віталій Янушевський зазначив, що ділянку було обрано невипадково:

"На цій вулиці найбільша кількість скоєних ДТП та правил порушень ПДР. Минулого року були дві ДТП з летальними випадками. Цього року теж маємо одну смертельну аварію на цій ділянці. Тому Нацполіцією за нашим погодженням було прийнято рішення про встановлення камери автоматичної фіксації правил дорожнього руху"

Тестовий режим буде працювати орієнтовно місяць, до проходження офіційної сертифікації. Крім того, у Шепетівці планують встановити ще одну таку систему.

"Ми подали клопотання про встановлення ще однієї такої камери на Старокостянтинівському шосе. Але нам поки ще не погодили це. Тобто, планується дві таких камери встановити у місті. Вона дуже дороговартісна. Але встановлюють їх коштом державної програми. І який плюс для громади — 10% від сплачених штрафів буде перераховуватись до місцевого бюджету." - підсумував Віталій Янушевський.

 

Останнє редагування 24 жовтня 2023, 11:36
0
репостів
0
репостів