Розділ Події

Показали відео як тероборонівці з Шепетівщини нищили окупанта у районі Макіївки

Автор 12 жовтня 2023, 20:22

На початку жовтня на Лимано-Куп’янському напрямку було дуже гаряче: ворог вів наступ, зокрема, з використанням танків та іншої бронетехніки. Кількість бойових зіткнень істотно зросла, кількість обстрілів за день обчислювалась сотнями. Інтенсивність бойових дій стала рекордно високою. На сторінці 106 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ показали відео, де 88 окремий батальйон територіальної оборони нищив окупанта.

У 66-ій окремій механізованій бригаді імені князя Мстислава Хороброго повідомляють, що за 4 доби найактивніших бойових дій – з 2 по 05 жовтня ними знищено 25 танків окупантів.

Слід зауважити, що ця бойова робота велася переважно за допомогою аеророзвідки 88 окремого батальйону територіальної оборони 106 окремої бригади ТрО.

Оператори БПЛА батальйону розповіли, що у цей період здійснювали від 45 до 110 бойових вильотів за день. Це здається неможливим, але вони це робили. Корегували вогонь не лише для 66 омбр та приданого їй 88 батальйону, але й допомагали сусідам справа та зліва – у такому режимі тривала бойова робота.

Крім того, щонайменше 6 одиниць ворожої бронетехніки знищено саме завдяки бійцям 88 окремого батальйону тероборони.

На відео, наданому батальйоном, показано епізод зі знищенням одного з цих танків у районі с. Макіївка (Донецька область).

Як розповів заступник командира батальйону, спочатку танк, який рухався в сторону наших позицій, був помічений оператором розвідувального БПЛА. Він повідомим пілотів FPV-дронів з 225-го батальйону. У результаті танк був спершу уражений одним ударним безпілотником, після чого він з’їхав з колії і потрапив на протитанкову міну, закладену напередодні саперами з 88 об ТрО. І водночас у задню частину танка ще й вдарив FPV-дрон, скерований бійцем 88-го батальйону – молодшим сержантом на ім’я Василь.

На жаль, в ході жорстоких боїв під час спроб ворога відбити наші позиції 88-ий батальйон зазнав втрат: маємо чимало поранених, є й загиблі…

Наші хлопці – справжні герої, достойні глибокої пошани і найвищих нагород! Слава нашим мужнім воїнам!

Відео

0
репостів
0
репостів