Розділ Події

Попри заборону Хмельничичною розпочалась хресна хода, у однієї з вірянок виявили георгіївську стрічку

Автор 21 серпня 2023, 14:17
Хресний хід прочан УПЦ МП вулицями Кам'янця-Подільського, 19 серпня 2023 рік. Хресний хід прочан УПЦ МП вулицями Кам'янця-Подільського, 19 серпня 2023 рік. Фото: Суспільне Хмельницький

Цими вихідними, попри рішення Ради оборони області щодо заборони проведення масових релігійних заходів, у тому числі походів і демонстрацій, близько 2 тисяч вірян все ж вирушили хресною ходою до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Ця подія викликала значний негативний суспільний резонанс в області, про що свідчать численні обурені публікації від жителів області у соціальних мережах.

Перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації проінформував, що ОВА уважно відслідковує ситуацію, що склалася у зв’язку з цією подією, та вживає усіх можливих заходів, аби не допустити можливих провокацій та конфліктів, які без сумніву, можуть бути використані російськими пропагандистами.

Також ключове завдання на даний момент – це зберегти життя та здоров’я наших людей, адже розуміємо, що будь-яке масове зібрання в умовах війни може стати черговою ціллю для рашистів та призвести до трагедії, як це відбулося в Чернігові.

З цією метою наші правоохоронці цілодобово забезпечують охорону громадського порядку, а також приділяють особливу увагу безпеці дорожнього руху за маршрутами пересування учасників ходи. Також вживаються заходи, аби мінімізувати кількість паломників, завдяки чому цьогоріч кількість учасників у рази менша, ніж у минулі роки, коли до ходи могли долучатися понад 20 тис. вірян.

Окремо хочу поінформувати, що правоохоронці оперативно відреагували на інформацію стосовно учасниці ходи, у якої виявили георгіївську стрічку. Заборонену символіку працівниками поліції було вилучено, а на вірянку скали протокол про адмінправопорушення. Будемо тримати ситуацію на контролі і надалі.

Разом з тим, вкотре звертаюся до усіх мешканців: заради вашої безпеки прошу утриматися від участі у подібних заходах та не наражати на небезпеку себе та своїх близьких!

Заборонену символіку у вірянки працівники поліції вилучили, а на неї скали протокол про адмінправопорушення, — розповіла Суспільному речниця поліції області Інна Глега.

"На місці події поліцейські склали адміністративний протокол (виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки), що передбачає накладення штрафу в розмірі від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять зображення, за публічне використання, демонстрацію чи носіння стрічки, або її зображення",— додала Глега.

Останнє редагування 21 серпня 2023, 14:34

Відео

0
репостів
0
репостів