Розділ Події

Відбулося відкриття меморіальної дошки на честь загиблого захисника Войтюка Василя

Автор 20 липня 2023, 14:57

Вчора, 19 липня, на подвір’ї Горицького ліцею Берездівської громади відбулася знакова подія – мітинг з нагоди відкриття та освячення пам’ятної дошки нашому загиблому земляку – солдату, стрільцю-санітару гірсько-штурмової роти – Войтюку Василю Васильовичу (09.02.1984 р.н.), жителю села Пашуки Улашанівської територіальної громади, який був випускником саме цього освітнього закладу.

Василь Войтюк мав звичайне селянське життя, працював на землі, був хорошим сином, чоловіком і татком своїм двом діточкам. З повномасштабним вторгненням росії, наш земляк обрав шлях Воїна, шлях сильного та справжнього чоловіка – у березні 2023 року він був мобілізований до лав ЗСУ. Воював спочатку на Київщині, поблизу Житомира, в Ізюмі, а згодом – на Донецькому напрямку. За увесь цей час приїжджав у короткотривалу відпустку аби побачитися та пригорнути рідних, до яких йому так і не судилося повернутися живим... Життя Василя трагічно обірвалося 19 січня 2023 року у населеному пункті Роздолівка Донецької області.

Як шкода тих, кого забрали небеса,

Кого вiйна в безсмертнi списки записала,

Хай згасла свiчка, але пам’ять не згаса,

Бо нас життям вiд смертi захищали.

Важко говорити про те, якою ціною Україна протистоїть ворогові. Боляче говорити про втрати, коли із життя йдуть зовсім молоді люди, у яких попереду було ціле життя…

На превеликий жаль, повномасштабна війна в країні, яку приніс на нашу землю горе-сусід, триває, несучи за собою величезні втрати, забираючи життя справжніх патріотів своєї Батьківщини. Нам залишається лише пам’ять, світла пам’ять про Героїв, які ціною власного здобувають Перемогу!

На урочисте відкриття меморіальної дошки зібралися, рідні та близькі загиблого, представники Берездівської громади. Віддати шану Герою завітали також представники Улашанівської громади – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олексій Лавренчук, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Оксана Олінійчук, староста Хоровецького старостинського округу Яків Поліщук разом з працівниками цього старостинського округу, педагоги, депутати.

Згадували Василя як щирого, доброго, чуйного, привітного чоловіка, який був міцним плечем для рідних.

Його ім’я назавжди вписане в історію України, як Захисника і Героя. На його прикладі будуть виховуватися діти, а пам’ять про нього передаватиметься з покоління у покоління.

ВІЧНА ТА СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ!

Улашанівська громада

Останнє редагування 20 липня 2023, 18:06
0
репостів
0
репостів