Розділ Події

На щиті повернувся додому Віталій Савченко, кілька місяців тому він поховав сина

Автор 11 липня 2023, 15:40

Сьогодні, 11 липня, Нетішинська громада знову в скорботі. Ще один нетішинський Герой - 50-річний Віталій Савченко, стрілець 3 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 1 стрілецької роти в/ч А7371 приєднався навіки до Небесного Українського Легіону.

Куля російських нелюдів обірвала його життя 2 липня під час виконання бойових завдань у с. Кислівка Куп'янського району Харківської області. Одягнувши білосніжні крила янгола, Воїн став у ряди Небесної чоти, щоби з високості захищати рідну землю і рід український.

Страшне обличчя у клятої війни… Від болю, розпачу, суму та ненависті до ворога стискало так, що годі дихати… Чорними хмарами накрило сім’ю Савченків… Як пережити горе?!… Трохи більше 2-ох місяців тому, 28 квітня, на полі бою поблизу населеного пункту Васюківка Донецької області загинув син -22-річний Ярослав, а сьогодні нетішинська громада прощається з батьком… Надзвичайно високою ціною дається нам наше майбутнє…

Невимовні і непоправні втрати… І знову тужливо «Плине кача…» линуло над містом… Стоячи на колінах, зі сльозами на очах нетішинці зустрічали та проводжали в останню дорогу на небеса Віталія Савченка. На площі зібрались сотні нетішинців, щоб віддати останню шану Герою. Плакали люди…, плакало небо…

У скорботі та молитві низько схиляємо голови, вшановуючи пам'ять вірного сина України.

Похоронна процесія пройшла центром міста до Собору св. архістратига Михаїла та архангела Гавриїла ПЦУ.

Поховали Віталія Савченка на сільському кладовищі Бугрина, що на Острожчині, поряд з сином.

Дякуємо за подвиг і низько схиляємо голови у глибокій скорботі та пошані перед світлою пам’яттю Воїна-Героя. Нехай добрий, світлий спомин про покійного стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.

Дякуємо Тобі, Герою і ніколи не забудемо Твій подвиг!

Вічна пам'ять Захиснику України!

Слава Героям! Герої не вмирають!

Відділ з організаційних питань НМР

Останнє редагування 11 липня 2023, 16:18
0
репостів
0
репостів