Розділ Події

День зенітних ракетних військ на Хмельниччині відзначили збитими "Шахедами"

Автор 03 липня 2023, 11:06
Ілюстративне фото Ілюстративне фото

Уночі 3 липня 2023 року російські окупаційні війська здійснили чергову атаку іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку. Загалом зафіксовано пуски 17 «шахедів».

У південних, східних та центральних областях працювала протиповітряна оборона. В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено 13 ударних БпЛА «Shahed-136/131». Решта – не досягли своїх цілей. Попередньо без втрат.

Як повідомили у Хмельницькій ОВА, знищували ударні БПЛА і на території нашої області. За попередніми даними, постраждалих та руйнувань немає.

3 липня відзначається День зенітних ракетних військ у складі Повітряних Сил ЗСУ. Професійне свято зенітників запровадили у 2011 році. Тому вітаємо зенітні ракетні війська Повітряних Сил і у черговий раз дякуємо захисникам неба за бойову роботу!

До речі, повітряні сили опублікували відео до Дня зенітних ракетних військ, в якому показали, як різні підрозділи ПС щоденно знищують повітряні цілі росіян.

Знищено більше 600 літаків та гелікоптерів, понад 1200 крилатих ракет, тисячі БпЛА: в Україні відзначають День зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ

На ролику, в привітанні Командування Повітряних сил ЗСУ, показано роботу розрахунків ЗРК С-300, Бук-М1, Nasams, IRIS-T та Patriot, а також список знищених ними ворожих цілей. 

Зазначимо, що на відеопривітанні військові підтвердили, що успіхи "брянської ППО" 13 травня 2023 року - то робота українського розрахунку ЗРК "Patriot". Тоді росЗМІ повідомили про знищення у Брянській області двох гелікоптерів Мі-8мтпр-1, бомбардувальника Су-34 та винищувача Су-35.

Останнє редагування 03 липня 2023, 11:18

Відео

0
репостів
0
репостів