Розділ Події

У Шепетівці вшанували пам'ять жертв війни в Україні

Автор 22 червня 2023, 15:26

22 червня 1941 року розпочалася одна з найстрашніших сторінок в історії України — німецько-радянська війна. На знак вшанування пам'яті жертв війни в Україні, за участі працівників районної державної адміністрації відбулося покладання квітів до меморіального комплексу «Вічний вогонь» у Шепетівці.

Здавалося б, криваві уроки Другої світової мали бути вивчені. Багато років наші міста не чули сирен, а люди не прокидались із жахом від бомбардувань та обстрілів, доки новітній окупант не вдерся до нас з метою знищення нашої державності.

Сьогодні знову українські воїни ведуть боротьбу за кожний сантиметр рідної землі. Ми обов’язково переможемо і все відбудуємо. Однак, завжди будемо пам’ятати всіх тих, у кого війна жорстоко забрала життя.

Схиляємо голови перед тими, хто поклав життя, захищаючи Україну.

Світла і вічна пам’ять всім загиблим Героям!

День скорботи і пам'яті жертв війни в Україні

Цього дня почалася нова фаза Другої світової війни на території сучасної України та інших країн. Згідно зі статистикою, у ній загинуло близько 20% наших земляків. День пам'яті був створений 2000 року указом президента України Леоніда Кучми.

Цього дня вшановують усіх, хто загинув унаслідок бойових дій на території України, яка зазнала найбільших втрат за період війни. Згідно з даними, опублікованими істориками, Друга світова війна забрала життя 5 мільйонів українських військових, 5 мільйонів мирних мешканців і ще 2 мільйони стали примусовими заробітчанами в нацистській Німеччині. У той період були знищені цілі міста і села.

Шепетівська РВА

0
репостів
0
репостів