Розділ Події

Славутська громада провела у вічність матроса Дмитра Мисана

Автор 15 червня 2023, 16:05

Сьогодні, 15 червня, Славутська громада попрощалася та провела у вічність свого земляка, захисника України, матроса Дмитра Олеговича Мисана, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це повідомила пресслужба Славутського МВК.

Народився Дмитро 11 травня 2000 року у місті Славуті. 

З 2006 по 2015 роки навчався в навчально-виховному комплексі «Спеціалізована школа, ліцей «Успіх», згодом – у державному професійно-технічному навчальному закладі «Славутський професійний ліцей», який закінчив у 2018 році. 

23 лютого 2022 року прийнятий на військову службу за контрактом, яку проходив у 35-тій окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського (військова частина А0216). 

Матрос Мисан Дмитро Олегович, виконуючи бойове завдання із захисту територіальної цілісності України та боронячи нас від російських загарбників, загинув 10 червня 2023 року на Донеччині, поблизу населеного пункту Сторожове Волноваського району.

Дмитро був молодим та радісним, мав багато планів та мрій, та не судилося….

На жаль, клята війна забирає найкращих. Ми ніколи не пробачимо цього російським окупантам!

Бойовий побратим, головний сержант Василь Авраменко зазначив, що Дмитро був світлою, позитивною, безвідмовною, сміливою людиною:

«Того дня на складній ділянці фронту стояли різні підрозділи і лише Дмитро з товаришем, який наразі знаходиться в шпиталі, допомагали рятувати поранених. Коли їх уже відправили, клятий осколок міни обірвав його життя. Кажуть, що Герої не вмирають. На жаль, вмирають… Але, щоб вони не вмерли в наших серцях, ми повинні назавжди пам’ятати подвиг Діми. Легких хмаринок тобі брате!».

У полеглого захисника залишилася сестра, дві племінниці та племінник.

Поховали Дмитра на «Новому кладовищі» із усіма військовими почестями. 

Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав Батьківщину та кожного з нас! 

Слава Україні! Героям Слава!

0
репостів
0
репостів