Розділ Події

У Плесні відкрили меморіальну дошку загиблому воїну Валерію Олійнику

Автор 14 червня 2023, 12:36

14 червня у селі Плесна Шепетівської міської територіальної громади відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Олійнику Валерію Валерійовичу – воїну, який поліг під час російсько-української війни. Дошку встановили на фасаді Плесенської гімназії – рідної школи захисника.

Участь у заході взяли заступник міського голови Галина Безкоровайна, староста Плесенського округу Людмила Ємець, родина воїна, освітяни, колектив та учні Плесенської гімназії, громада села.

Звертаючись до присутніх, заступник міського голови Галина Безкоровайна відзначила подвиг і мужність земляка, подякувала батькам за те, що виховали гідного сина України, педагогам школи, що сіяли зерна людяності, порядності й патріотизму, братам Валерія, що стали на захист нашої Батьківщини. Галина Безкоровайна наголосила, що ми маємо берегти в наших серцях пам’ять про таких захисників, як Валерій, тоді Україна буде жити й здобуде перемогу в цій несправедливій кровопролитній війні.

Право відкрити дошку пам’яті Герою надали його племінниці – випускниці школи Вікторії Олійник та брату Валерія Олексію.

Валерій Олійник народився 27 вересня 1992 р. в селі Жилинці. Крім нього в сім’ї виховувалися ще четверо синів. Середню освіту хлопець здобував у Плесенській загальноосвітній школі. По закінченню школи юнак вступив до Севастопольського вищого професійного училища №1.

У 2011 році був призваний до Збройних Сил України у військову частину в Ялті. Після закінчення служби працював в поліції в Києві.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації Валерій Олійник, не вагаючись, став на захист Батьківщини, 9 квітня 2022 р.  був мобілізований гранатометником другого відділення другого взводу.

13 серпня 2022 р. в населеному пункті Піски, Донецької області під час артилерійського обстрілу отримав поранення, несумісні з життям. 22 серпня 2022 року Шепетівка провела Героя в останню земну дорогу.

Герої не вмирають!

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів