Розділ Події

У Судилківській громаді вшанували памʼять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф

Автор 04 червня 2023, 10:50

Сьогодні в нашій країні вшановують памʼять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України. З 2 по 4 червня 2023 року у населених пунктах Судилківської ТГ відбулися заходи із вшанування памʼяті діток, які загинули від рук російського ката.

У заходах взяли участь сільський голова Тетяна Котик, представники депутатського корпусу сільської ради, старости сіл, працівники сільської ради, закладів освіти, культури, дітки громади, жителі сіл.

Україно, болять твої груди від понівечених страшною війною мільйонів трагічних доль українців. Твоє серце, рідна, зболена, незагойна рана від жахіть, нещасть, каліцтв і смертей. Болить, ненько, нестерпно, бо війна забрала і продовжує забирати життя невинних діток. Маленькими ангеликами відлітають вони у піднебесся. Не вщухає біль, розум відмовляється сприймати трагічні новини і сумну статистику. 

У світі цей день відзначають як Міжнародний день невинних дітей - жертв агресії. Це дуже сумна дата за часів незалежності України.

Станом на 1 червня 2021 року, коли Постановою Верховної Ради України було встановлено День вшанування пам’яті дітей, маленьких українців, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, загинуло щонайменше 240 дітей.

За 15 місяців повномасштабної агресії росії проти Українського народу, лише за офіційними даними офісу Генерального прокурора, загинуло 484 дитини, 993 дитини поранено. Понад 19,5 тисяч українських дітей примусово депортовані до росії чи тимчасово окупованих територій.

Десятки тисяч дітей втратили близьких - матерів, батьків, братів та сестер, бабусь та дідусів, стали сиротами та напівсиротами. Мільйони дітей вимушені покинути рідні оселі, рятуючись від «руського миру». Кількість жертв серед українських дітей збільшується щоденно, 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, у Києві загинула 9-річна дівчинка, 2 червня у Київській області 11-річна дитина отримала поранення.

На жаль, фактичну кількість загиблих і поранених на сьогоднішній день не можливо встановити через активні бойові дії, бо, зрозуміло, що в офіційних даних не враховані діти, які загинули у Маріуполі, Лисичанську, Сєверодонецьку, Рубіжному та інших окупованих рашистами містах, селах та селищах. Так рашисти нищать майбутнє нашого народу.

Світла і вічна памʼять діткам, яких забрала страшна війна. Маленькі ангелики по-дорослому оберігають нас з небес, нагадуючи всім про необхідність миру на планеті Земля, про необхідність перемоги рідній Україні.

Україна зможе! Переможе!

Світе, не повинні гинути діти!

Судилківська ТГ

0
репостів
0
репостів