Розділ Події

У Шепетівці вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

Автор 26 квітня 2023, 12:53

26 квітня, у Міжнародний день пам’яті про чорнобильську катастрофу, біля пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбувся меморіальний захід. Про це повідомили у Шепетівській міській раді.

Представники влади, ліквідатори аварії та постраждалі від її наслідків, члени Шепетівського міського товариства «Союз Чорнобиль» вшанували пам’ять загиблих та померлих внаслідок катастрофи хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Заступник міського голови Галина Безкоровайна зазначила, що той страшний день, коли на Чорнобильській АЕС сталося два потужних вибухи, що спричинило найстрашнішу техногенну катастрофу за всю історію ядерної енергетики, торкнувся усього світу. Зауважила, що сьогодні ми вшановуємо усіх, хто постраждав та ліквідовував наслідки аварії, а також побажала ліквідаторам здоров’я і добра, Перемоги й процвітання Україні.

Начальник Шепетівської РВА Олексій Глушаков разом з головою Шепетівської районної ради Олегом Кулінським, першим заступником Богданом Маршуком, заступником Ольгою Лащ, керівником апарату Наталією Лінник поклали квіти до пам`ятного знаку загиблим пожежникам, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та вшанували хвилиною мовчання пам’ять жертв радіаційної аварії.

У 2016 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про чорнобильську катастрофу.

Останнє редагування 26 квітня 2023, 13:16
0
репостів
0
репостів