Розділ Події

Поблизу Хмельницької АЕС тренувались гасити пожежу в лісі

Автор 13 квітня 2023, 13:16

Рятувальники, атомники, лісівники і нацгвардійці тренувались гасити пожежу в лісі.  За легендою вогонь охопив лісовий масив поблизу Хмельницької АЕС. Критичний енергетичний об’єкт нашої області, особливо в умовах воєнного стану.

Ця територія перебуває в зоні відповідальності підрозділів 3-й Державний пожежно-рятувальний загін м. Нетішин та філії «Славутське лісове господарство» ДП "Ліси України".

Для ліквідації умовної пожежі залучили 8 одиниць техніки ДСНС та по 2 одиниці техніки лісівників і надгвардійців. Загалом у навчаннях взяли участь 52 особи.

Як правило, гасіння проводиться в два етапи:

  • На першому здійснюється локалізація пожежі - зупинка загоряння шляхом безпосереднього впливу на контур пожежі. Прокладаються загороджувальні смуги і канави, щоб виключити можливість подальшого поширення вогню.
  • Другий етап - ліквідація. Безпосереднє гасіння осередку вогню.

Пожежні навчання проводять щорічно. Адже співпраця та злагоджені дії дозволяють оперативно зреагувати навіть на найменше загоряння та швидко ліквідувати займання.

Вкотре нагадуємо: безпека у лісі залежить від кожного з нас! На Хмельниччині ліс відвідувати можна. Але забороняється в‘їзд автотранспортом та розведений багать. Бережіть себе і природу!

Подільський лісовий офіс

0
репостів
0
репостів