Розділ Події

Свято-Покровський Собор у Хмельницькому перейшов з УПЦ МП до ПЦУ

Автор 03 квітня 2023, 17:01
Свято-Покровський Собор у Хмельницькому перейшов з УПЦ МП до ПЦУ Фото: Суспільне Хмельницький

Хмельницький храм УПЦ МП, де вчора побили військового, переходить до Православної Церкви України. Про це історичне рішення повідомили у Хмельницькій ОВА.

За інформацією Суспільного, вчора у Хмельницькому біля собору активісти провели збори. За інформацією кореспондентки, на них зареєструвалося 1235 людей. Вони більшістю голосів проголосували за перехід церкви в ПЦУ. Ключі від храму, рухомого та нерухомого майна передали ревізійній комісії, яку обрали місцяни під час зібрання. Вона зайшла в середину храму та описала майно.

22eb56282a4f640fДо Великодня за східним обрядом там не проводитимуть Богослужінь. Сьогодні, третього квітня, представники комісії занесли документи про перереєстрацію релігійної громади в ОВА.

Перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін так прокоментував подію:

"Вітаю Хмельниччину та хмельничан з прийняттям історичного рішення про перехід Свято-Покровського Собору до Православної Церкви України. Церква в Україні повинна бути українською. Служба в церкві має вестися українською на всій території країни. Важливо, що громада у відповідь на агресію зробила все максимально цивілізовано та по закону. Як і притаманно розвиненим країнам та суспільствам. Все буде Україна!"

bef5859510924756Вчора у кафедральному соборі відбулась перша молитва українською мовою від капелана Даниїла Тарнавського, а вже сьогодні у ньому відспівали захисника України Максима Хохлачова, який загинув 28 березня на Донеччині.

5e6030c783b29daeНагадаємо, вчора у Хмельницькому у Свято-Покровському кафедральному соборі побили військового після чого в соціальних мережах з'явився заклик про проведення біля стін храму зборів громади.

Останнє редагування 03 квітня 2023, 17:34
0
репостів
0
репостів