Розділ Події

По Шепетівці розвісили паперових янголяток з іменами Героїв Небесної Сотні

Автор 20 лютого 2023, 19:17

З нагоди вшановування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Музеюї пропаганди відбулось музейне заняття «Ангели України» для дев’ятикласників Школи-гімназії. А по завершенню заходу відбулась «Тиха акція».

Зі школярами простежили хроніку подій Революції Гідності, як розгортався Майдан у Шепетівці, зокрема згадали про місцевого активіста, Героя Небесної Сотні Миколу Дзявульського, який 20 лютого 2014 року загинув у Києві на Інститутській від кулі снайпера, під час відстоювання державних цінностей, європейського майбутнього для України.

Завдяки відеоматеріалам, музейним експонатам, переданим нам учасниками Майдану саме з епіцентру подій, учні змогли пригадати цей період сучасної історії, відчути дух боротьби, свободи та незалежності.

Сьогодні минає дев’ятий рік, як відзначаємо День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Вони стали першими героями майбутньої війни за незалежність та змінили перебіг історії нашої держави.

Дев’ять років тому на вулиці нашої держави вийшли сміливі українці різного віку та національностей, статі та статусу, аби протистояти проросійському режиму, відстояти незалежність країни, демократичні цінності та шлях України в ЄС.

Разом з науковою співробітницею поговорили про події 18-20 лютого 2014 року, поіменно згадали учасників Революції та вшанували загиблих, запалавши свічку пам’яті.

Наприкінці заходу школярі на символічних паперових янголятках написали імена Героїв Небесної Сотні та розвісили їх по місту, аби кожен пам’ятав ціну нашої свободи, подвиги тих, хто ціною власного життя виборював наше майбутнє.

Запалення свічки під пісню-реквієм «Пливе кача..», розвішування на дереві біля Музею символічних паперових янголят з іменами Героїв Небесної Сотні стали важливими складовими «Тихої акції», у якій взяли участь школярі, аби висловити свою вдячність і вшанувати пам’ять.

Музей пропаганди

0
репостів
0
репостів