Розділ Події

Ситуація з електроенергією на Хмельниччині одна з найскладніших в Україні

Автор 10 лютого 2023, 12:43

За інформацією Міністра енергетики України Германа Галущенко сьогодні відбулась чергова масована ракетна та дронова атака на об‘єкти енергетики країни. Є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах.

"Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях. Завдяки успішній роботі ППО та завчасним технічним заходам вдалось зберегти цілісність енергосистеми України. Енергетики працюють нон-стоп над відновленням енергопостачання." - зазначив Галущенко.

Першого удару по Хмельницькій області зазнав об'єкт критичної інфраструктури, що на Шепетівщині близько 4:00 ранку. Пізніше очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій розповів про влучання на території Хмельницької громади:

"За попередньою інформацією, в Хмельницькій області наші сили ППО збили 1 крилату ракету та 1 шахід. Але, на жаль, є влучання в об'єкт критичної інфраструктури Хмельницької громади. Пожежа ліквідована, постраждалих нема. Матеріальні збитки підраховуються."

Раніше в Укренерго розповіли про влучання на декількох об’єктах високовольтної інфраструктури в східному, західному, південному регіонах, що призвело до перебоїв з електропостачанням у деяких областях.

Крім того, вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру дронами та ракетами, спрямовуючи їх на електростанції та об’єкти системи передачі.
Для мінімізації можливих наслідків атаки та збереження енергосистеми «Укренерго» вживає необхідних превентивних заходів, застосовуються аварійні відключення.
0
репостів
0
репостів