Розділ Події

Президент присвоїв 11-му зенітному ракетному полку почесне найменування «Шепетівський»

Автор 14 жовтня 2022, 20:18

Сьогодні президент Володимир Зеленський узяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня захисників і захисниць України. Церемонія відбулася біля Маріїнського палацу в Києві.

Глава держави привітав воїнів з Днем захисників і захисниць, а також зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва.

Президент відзначив, що покоління українців боролися за свою волю, а слава українських воїнів приносить волю та свободу.     

«Це слава тих, хто звільняє, а не поневолює. Це слава тих, хто приносить мир, а не руйнує його. Це слава тих, хто бореться за свободу так, що стає легендою ще за свого життя», – сказав він.

За словами Володимира Зеленського, сьогодні, відбиваючи російське вторгнення, наше воїнство своєю перемогою може втілити мрії, за які боролися попередні покоління українців.

«Можемо дати Україні довгострокові гарантії миру й національної безпеки. Ми можемо гарантувати на покоління вперед свободу для всіх українців у всіх наших містах, містечках, у всіх куточках нашої прекрасної, неповторної держави. Я вірю, що ми це зробимо», – зазначив він.

Президент наголосив, що весь український народ став на захист рідної держави, і мільйони людей воюють і працюють зараз заради перемоги. За його словами, нашим героїчним воїнам, які захищають державу на всіх напрямках, зараз дуже важко, але держава робить усе, щоб допомогти нашим сміливим оборонцям.

«Ми звільнили від російських окупантів північ нашої країни. Звільняємо Харківщину, звільняємо увесь схід і точно його звільнимо. Ми повернемо український прапор в усі наші міста, громади на півдні держави. Ми повернемо наш Крим. Ми відновимо територіальну цілісність нашої держави, ми просто маємо це зробити, маємо повернути всіх українців, яких, на жаль, усе ще утримують у полоні в Росії або силою депортували з нашої землі», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави зауважив, що задля досягнення цієї мети українці мають зберігати єдність і підтримувати всіх захисників, які наближають нашу перемогу.

«Вічна слава всім, хто воює й працює заради України! Вічна велика подяка й повага всім, хто став на захист свободи нашої неньки!» – наголосив Президент.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять захисників, які загинули за Україну. 

Глава держави вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям, яким  присвоєно звання Героя України. Крім того, Глава держави вручив військову відзнаку «Хрест бойових заслуг» та «За мужність та відвагу» 

Ще Володимир Зеленський присвоїв військовим частинам почесні найменування. Зокрема, враховуючи бойові заслуги, мужність, зразкове виконання покладених завдань особовим складом, 11-му зенітному ракетному полку Повітряних сил Збройних Сил України» присвоїли почесне найменування «Шепетівський».

У церемонії вшанування захисників також взяли участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, секретар РНБО Олексій Данілов. Наприкінці церемонії воїни Почесної варти пройшлися урочистим маршем.

Останнє редагування 15 жовтня 2022, 07:59
0
репостів
0
репостів