Розділ Події

Японці у Шепетівці танцювали з дітьми щоб "повернути посмішки на їх обличчя"

5 вересня Шепетівку відвідав танцювальний десант з Японії. Двоє хлопців та дівчина прибули в наше місто щоб розважити дітей у ці непрості для них часи через спільні танці.

Такеру Хаяма та Косуке Танака започаткували ініціативу World Walkers в рамках якої і приїхали в Україну. Хлопці організовують зустрічі з дітьми, особливо з переселенцям, з метою розважити їх, познайомити з культурою Японії та танцем.

Косуке Танака відвідав вже 97 країн та танцював з понад 30 000 дітей. Своєю місією він бачить зустрічі з дітьми щоб провести час разом і налагодити стосунки через танець, сказати їм, що «важливо насолоджуватися моментом і знайомитися з новими людьми», подарувати їм усмішки, мрії та надії.

Першочергово японці відвідали гуртожиток з дітьми-переселенцями. Згодом і учні 4-5 класів Шепетівського НВК №1 мали змогу поспілкуватися з цікавими людьми та взяти участь у драйвових танцювальних майстер-класах.

Взагалі хлопці не планували їхати далі Львова, але завдячуючи шепетівчанину Павлу Котенко вони влаштували візит і в наше місто.

Я разом з друзями з програми "Корабель молоді світу" зараз ведемо кампанію по збору коштів на гуртожиток для переселенців в Шепетівці. Косуке - друг однієї з учасниць кампанії. Тому вирішили, що буде класно провести зустріч з дітьми-переселенцями. В гуртожитку зустріч організовувала одна з мам дітей. Вони до вечора спілкувались разом.

Через тиждень Павло теж відвідає рідну Шепетівку щоб передати ще партію гуманітарної допомоги, яку збрали разом учасники ініціативи.

Останнє редагування 08 вересня 2022, 16:04

Відео

0
репостів
0
репостів