Розділ Події

В Музеї пропаганди відбувся захід до Дня пам’яті захисників України

Автор 30 серпня 2022, 10:24

29 серпня 2022 року в Музеї пропаганди міста Шепетівки відбувся захід з вшанування матерів, жінок, сестер, чоловіки яких здобувають перемогу та пам'яті загиблих Героїв за участі літературно-мистецького об'єднання «Життя і Слово» та Музею митця-винахідника Світлани Мефодіївни Лелях-Бегутової.

Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

Висловити щирі слова подяки найголовнішій людині у житті воїна – Матері, підтримати родини та близьких наших бійців завітали заступниця голови Шепетівської РДА Ольга Лащ та заступниця шепетівського міського голови Галина Безкоровайна.

Начальник Шепетівського ТЦК та СП полковник Сергій Царук вшанував пам’ять загиблих Героїв, наголосив на мужності, сміливості та відвазі бійців, які брали та беруть участь у боротьбі за Незалежність та перемогу, згадав полеглих військових у боях за Іловайськ.

У рамках заходу була відкрита виставка художніх робіт Ярослава Прокоповича-Примаковського, учня митця-винахідника Світлани Мефодіївни Лелях-Бегутової. Виставку він присвятив матерям, жінкам і сестрам військовослужбовців, які здобувають перемогу для України, та загиблим Героям.

За дорученням начальника Шепетівської районної військової адміністрації Олексія Глушакова захід вшанування відвідала заступник Ольга Лащ, яка висловила слова підтримки та вдячності матерям, дружинам та сестрам наших захисників.

«Ми вдячні воїнам, які сьогодні захищають Україну, ветеранам російсько-української війни, героїчним українцям, які віддали свої життя, щоб ворогу не вдалося знищити наш народ, нашу свободу, наше минуле, сучасність і майбутнє. Особливу вдячність хочу висловити батькам Героїв, які виховали патріотів, що стали на захист нашої держави. Ніщо не здатне компенсувати страшної втрати близької людини. Та найголовніше, що ми можемо зробити для родин загиблих Героїв, це пам’ять про їх подвиг» - зазначила Ольга Вікторівна.

Шепетівська РВА

Останнє редагування 30 серпня 2022, 11:54
0
репостів
0
репостів