Розділ Події

Обговорили майбутні тарифи на проїзд в громадському транспорті

Автор 16 квітня 2014, 18:50
Вчора у Шепетівській міській раді відбулися громадські слухання щодо встановлення тарифів для проїзду в громадському транспорті. Участь у заході взяли члени виконавчого комітету міської ради, керівники управлінь та відділів виконкому, перевізники, представники місцевих засобів масової інформації та жителі міста.
В.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк оголосив проект рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифу на проїзд у маршрутному таксі», продовжив проведення громадських слухань начальник управління економічного розвитку Олександр Гринь. Олександр Михайлович зазначив, що на сьогоднішній день у місті діє 15 маршрутів, які обслуговуються 8-ма перевізниками. Щоденно здійснюється 742 рейси 27 одиницями транспорту.

У сьогоднішніх економічних умовах у зв’язку із подорожчанням пального, виникла необхідність підвищення тарифів на проїзд у міському автотранспорті, адже головна складова ціни на квитока - пальне, подорожчало до 13,90 гривні за літр, а наявна вартість квитка закладалася при вартості пального 8,90 гривні за літр. Крім цього зріс фонд заробітної плати з 980 грн. до 1218 грн. Такі вимушені кроки зроблені і у сусідніх містах Славуті та Старокостянтинові, де також проходить процедура перегляду вартості проїзду в маршрутках. При середній протяжності маршруту 9 кілометрів у цих містах вартість проїзду закладається на рівні 2, 50 копійок.

У ході громадських слухань була жвава дискусія. Шепетівчани скаржились на те, що водії курять за кермом, спілкуються по мобільному телефоні, маршрутки стають лише гіршими, не проводиться вчасно вологе прибирання, існують проблеми з додержанням графіку руху перевезень. Ще одна проблема, яку порушили мешканці Шепетівки під час громадських слухань, — провести незалежні дослідження пасажиропотоку, щоб визначити реальний стан пільгових перевезень. Під час обговорення міський перевізник Руслан Савчук запропонував збільшити вартість проїзду до 2,50 грн. і зберегти перевезення пільгових категорій, а також створити систему розподілу пільгових маршрутів, які б рухались по усіх вулицях міста для оптимізації пасажиропотоку. Перевізник Руслан Криворчук вніс пропозицію залишити діючий тариф — 1.75 грн. Його думка була аргументована тим, що жителі міста, які їздять на роботу, ведуть дітей у садочки, школи при підвищенні тарифу будуть сплачувати ціну за проїзд більшу, ніж в два рази, а це суттєво навантажить сімейний бюджет. Начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту, депутат міської ради Наталя Стасюк зауважила, що від багатодітних сімей надходять скарги, у яких із обуренням висловлено те, що ці сім’ї не можуть скористатись своїм пільговим правом на перевезення. Тому їхню думку важливо врахувати.

Представником виконавчого комітету Феліксом Козерацьким була висловлена пропозиція підняти ціни на усі маршрути, але ліквідувати перевезення у режимі маршрутне «Таксі». Заслухані пропозиції будуть розглянуті на засіданні виконавчого комітету Шепетівської міської ради у ході прийняття ним рішення.
0
репостів
0
репостів