Розділ Події

Голова обласної ради відвідала переселенців у Шепетівці

Автор 26 травня 2022, 22:36

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави Шепетівська територіальна громада транзитом прийняла 7 тисяч переселенців. Близько 3 тисяч залишилися проживати у Шепетівці та населених пунктах громади.

Сьогодні голова обласної ради Віолета Лабазюк здійснила робочу поїздку до Шепетівської міської територіальної громади. Аналогічні зустрічі проводяться по усіх територіальних громадах регіону.

За участі міського голови Віталія Бузиля та заступників міського голови Галини Безкоровайної й Віталія Янушевського, очільниця обласної ради зустрілася з вимушеними переселенцями, відвідала гуртожиток Шепетівського професійного ліцею та ознайомилася з умовами проживання. Також посадовиця взяла участь у відкритті ігрової дитячої кімнати у гуртожитку, яка була обладнана завдяки волонтерам, підприємцям, викладачам дитячої "Шепетівської дитячої мистецької школи" і небайдужим шепетівчанам.

Голова ради зустрілася також із внутрішньо переміщеними особами, які проживають у гуртожитках інших навчальних закладів громади – Шепетівському медичному фаховому коледжі та Шепетівському фаховому коледжі Закладу вищої освіти «Подільський державний університет»  – загалом 218 осіб, з яких 41 дитина.

Як зауважив Шепетівський міський голова Віталій Бузиль, місцева влада спільно з мешканцями та волонтерами докладають максимум зусиль, аби створити комфортні умови для перебування внутрішньо переміщених осіб на території громади, турбуються про забезпечення родин переселенців усім необхідним.

Відповідно до попереднього звернення Віолета Лабазюк передала для потреб внутрішньо переміщених осіб матраци, засоби особистої гігієни, солодощі для дітей та канцелярські набори.

Під час спілкування з переселенцями Віолета Лабазюк поінформувала їх про підтримку Уряду щодо соціальних виплат, щодо функціонування центру видачі внутрішньо переміщеним особам гуманітарної допомоги при обласній раді на базі облмуздрамтеатру ім.М.Старицького у м.Хмельницькому. У свою чергу, переселенці порушували питання щодо працевлаштування, отримання медичних послуг, виплат ВПО від іноземних партнерів, а також порушували житлові питання.

За матеріалами ШМР та ХОР

 

0
репостів
0
репостів