Розділ Події

Відкриті змагання з кінологічного фрістайлу

У Шепетівському міському центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбувся незвичний для пересічних мешканців захід – відкриті змагання з кінологічного фрістайлу за підтримки Кінологічної спілки України. Фрістайл, або іншими словами, танці з собаками, виник і сформувався як вид спорту відносно нещодавно - у 80-х роках XX століття, у той же час набули поширення різні позитивні методи, за допомогою яких здійснювалося дресирування собак.
Кінологічний фрістайл - дуже дивовижне і видовищне дійство, це справжнісінький танець в парі, що поєднує в собі елементи слухняності собаки і її танцю. Людина і собака здійснюють найрізноманітніші рухи, які підкоряються єдиній ідеї та задуму танцю. У більшості дресирувань провідна роль належить собаці - оцінюються саме її робочі якості і слухняність. У кінологічному фристайлі оцінюється пара в цілому - гармонійність, злагодженість рухів, артистизм. Тут немає дуже чітких правил - це просто танець. Собака може робити різноманітні рухи - проходи у ноги, повороти, рухи задом і боком, стрибки, стійки та безліч інших речей. Те ж саме стосується і людини - під час танцю з собакою вона може здійснювати рухи тілом, руками і ногами - аби вони відповідали музиці. Собака повинен бездоганно знати свою партію, а господар повинен настільки відчувати свого вихованця, щоб керувати його рухами абсолютно невимушено, повністю концентруючись на виступі. Коли дивишся такий виступ, мимоволі спадає на думку порівняння танцю з фігурним катанням.

Подібні змагання поки що є новими для України і тим цінніше, що завдяки ентузіазму та професіоналізму керівника гуртка «Юні кінологи» Шепетівського міського ЦЕНТУМ Бєляєвій О.М.  відкриті змагання з фрістайлу за відбулися саме в нашому місті.

Рекордна кількість учасників (14 танцювальних пар) - це вихованці гуртка «Юні кінологи», собаководи - аматори з Шепетівки та спортсмени з Києва змагалися за перемогу у чотирьох категоріях. Переможцем в категорії «Діти» став Кирпич Семен з чорним тер’єром Капеллю, друге місце в Житніковської Вікторії з чорним тер’єром Сиренню. В категорії «Дебют фристайл»  першою стала Бєляєва Ольга з чорним тер’єром Капеллю, друге місце - у Стрельник Марини з Києва, тільки одну десяту бала не добрала Сінькова Оксана з німецьким шпіцем Пушею та отримала 3 місце. В категорії «Відкритий клас» призерами стали Більчук Тетяна з лабрадором Роксі (3 місце), Бєляєва Ольга чорним тер’єром  Сиренню (4 місце) та Турлук Ірина з лабрадором Стеллою (5 місце). В категорії «НТМ відкритий» - цілковита перемога киян. А в категорії «Клас розважальний» найкращими стала пара чорних тер’єрів Бєляєвої Ольги.

Переможці нагороджені кубками, наданими МГКО «Фенікс» та пам’ятними розетками, всі учасники отримали смачні призи від спонсорів. По закінченні змагань відбувся навчальний семінар з мотиваційного дресирування. Суддя Мельничук О.М. залишилась задоволеною рівнем підготовки  учасників змагань  і побажала подальших успіхів та натхнення.

Відео

0
репостів
0
репостів