Розділ Події

Погром в приймальні міськвиконкому

Автор 30 березня 2014, 22:48
Кінець цього робочого тижня працівники шепетівського міськвиконкому запам'ятають надовго. П'ятниця добігала свого звичного кінця, як раптом, до приймальні увірвався збуджений чоловік, який наполегливо вимагав зустрічі з виконуючим обов'язки міського голови. Пояснення, що ні його, ні його заступника зараз немає на місці, чоловіка не задовольнили і він почав ламати двері до їх кабінетів.
Коли він переконався, що їх дійсно зараз немає на робочих місцях, він пішов до начальника фінансового відділу. Той був на місці і зустріч відбулась, щоправда її результатом стала добірна лайка та потягнута рука Дрища Василя Олексійовича. Після чого чоловік, так і не пояснивши причини такої поведінки, залишив приміщення міськвиконкому. Лише згодом за викликом на місце події прибули правоохоронці.

Як виявилось дебоширом був місцевий підприємець Дячук Сергій Іванович. З його слів, в 2013 році міськвиконкомом був проведений тендер на закупівлю обладнання для лабораторії комунального ринку. Його підприємство даний тендер виграло. Обладнання на сумму 175 тис. грн було закуплено згідно актів виконаних робіт і декларації, було передано на баланс міськвиконкому. Згідно договору в 10-ти денний термін місьвиконком мав розрахуватись. На протязі 9 місяців і до цього часу кошти не повернуті. У тому ж році міськвиконком також проводив тендер для капітального ремонту туалетів міськвикнкому. Був розроблений проект і з підприємством був заключений договір на кап.ремонт даних туалетів. Міськвиконком розробив проект та калькуляцію даного проекту. ТОВ ремонт виконало, згідно актів виконаних робіт та декларації на суму 180 тис грн було передано міськвиконкому. Міськвиконком даний об'єкт прийняв та пустив у експлуатацію. З ТОВ повинні були у 10-ти денний термін розрахуватися та також до цього часу не розрахувались. Для виконання даних робіт ТОВ було взято кредит, так як кошти не повернуті, ТОВ не в змозі виплачувати кредит. Банк подав позов до суду, суд наклав арешт на майно та рахунки товариства. Підприємство змушене скорочувати будівельні бригади працівників і призупиняє свою діяльність.

Ми поцікавились даною історією у виконуючого міського голови Полодюка Михайла Івановича. Так як даний конфлікт був створений ще до його приходу на посаду, він не зовсім володів інформацією, але зателефонувавши начальнику фінансового відділу Дрищу Василю Олексійовичу, повідомив, що насправді є певні проблеми, тому що держказначейство заблокувало кошти на ці виплати, і нажаль він не може ніяк на них вплинути.

Дячук Сергій Іванович вже вибачився за свою поведінку, в майбутньому певно буде змушений компенсувати матеріальні збитки та понести відповідальність за хуліганство. Разом з тим він звернувся до правоохоронних органів з заявою про вимагання хабара за повернення даних коштів. Як ми зрозуміли хабара вимагав Дрищ Василь Олексійович, намагаємось далі з'ясувати деталі цієї події, якщо випливуть нові факти ми обов'язково повідомимо про них на сторінках нашого сайту.
0
репостів
0
репостів