Розділ Події

Документи на реконструкцію "Судилківського моста" обійдуться у 1,5 мільйона гривень

Автор 21 лютого 2022, 16:08

Питання реконструкції шляхопроводу нарешті зрушено з "мертвої точки". За слова очільника Шепетівки Віталія Бузиля сьогодні укладено договір на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію шляхопроводу на перетині вулиць Судилківської та залізничних колій у м. Шепетівці.

Вартість виготовлення лише самого проекту складе 1 500 000 грн.

"Об'єкт надзвичайно складний, бо не має альтернативи об'їзної дороги, об'єднує сторони району, фактично є частиною автомобільної дороги державного значення Т23-09 Шепетівка-Полонне-Бердичів.  Складність виготовлення проекту також полягає у тому, що шляхопровід пролягає над залізничними коліями. Але виготовлення ПКД дасть нам можливість предметно розуміти вартість повної реконструкції і початок роботи із залучення фінансування. Ми сьогодні вже розуміємо, що проект буде дороговартісним, лише бюджетом громади подужати не вдасться, тож шукатимемо додаткові джерела." - зазначив голова міста.

Проблема фінансування шляхопроводу піднімали й у стінах Верховної Ради, де звучала сума на його реконструкцію - понад 100 мільйонів гривень. Отримати ці кошти можливо в рамках "Великого будівництва" або ж інших субвенцій, однак як саме та коли громада отримає гроші наразі невідомо.

Нагадаємо, у 2018 році ширина смуг руху автотранспорту була зменшена для облаштування тимчасового тротуару. Відтоді пішоходи користуються відгородженою плитами ділянкою замість частково зруйнованого та небезпечного старого тротуару. Задля безпеки шепетівчан виходи на аварійні тротуари були перекриті, щоб завадити пішоходам проходити по них.

Через те, що його ремонтом давно ніхто не займався, бетонні плити конструкції почали руйнуватись. Прискорює руйнування також великогабаритний перевантажений транспорт, який попри заборону скорочує дорогу через міст, відмовляючись їхати об'їзними шляхами.

Останнє редагування 21 лютого 2022, 16:39
0
репостів
0
репостів