У Шепетівському НВК №3 вчились рятувати життя

Автор 15 грудня 2021, 15:03

«Вмію рятувати життя» - саме під таким гаслом сьогодні проходив захід в Шепетівський навчально-виховному комплексі №3. Ліцеїсти та педагоги навчалися надавати першу медичну допомогу за європейським протоколом (Basic Life Support - базові реанімаційні заходи). Про це у себе на сторінці розповіла директор закладу Бабак Лілія.

З ініціативою виступила професійна медична організація «Всеукраїнська Рада Реанімації та екстреної медичної допомоги». Це тренінгове безкоштовне навчання відбулося за згодою батьків.

Курс практичного спрямування « Діти рятують життя» поглибив знання ліцеїстів з навчальної програми «Захист України». За один день учні та педагоги успішно пройшли навчання та отримали безкоштовні сертифікати. Цей документ дає можливість старшокласникам отримати додаткові бали при вступі у вищі навчальні заклади.

Захід пройшов за сприяння голови загальношкільного батьківського самоврядування Олег Довгань. Подібні навчання давно та успішно проходять у всіх розвинених країнах світу. Це сприяє підвищенню національної культури щодо надання екстреної медичної допомоги. Адже ледь не щодня ми бачимо сумну статистику нещасних випадків - і вчасно та вміло надана допомога може врятувати людині життя.

0
репостів
0
репостів