З понеділка освітні заклади Шепетівки поступово відновлюватимуть роботу

Автор 28 жовтня 2021, 20:28
ДНЗ №4 «Світлячок» ДНЗ №4 «Світлячок»

З 18 жовтня усі школи перейшли на дистанційну форму навчання та майже усі дитячі садочки вимушено не працювали. Це був необхідний крок, на який пішла місцева влада через незадовільний температурний режим у навчальних закладах міста. І от сьогодні ми отримали перші приємні новини.

Вже є перший дитячий садочок, якому вдалось завізувати договір із «Нафтогаз Трейдинг» щодо постачання газу за пільговою ціною згідно підписаного меморандуму. За документом влада обіцяла ціну газу 13,6 грн за 1 куб. м для бюджетних установ.

Так, у понеділок планується відновити роботу у Шепетівському ДНЗ №4 «Світлячок». Про це нашому сайту повідомив заступник міського голови Віталій Янушевський. Інші дитячі садочки та школи на черзі.

"Все залежне від нас ми зробили і відправили на погодження всі договори. Лишилось дочекатись рішення Нафтогазу."

Як тільки завізують їх договори, відразу будуть запускатись модульні котельні при них. Міська влада сподівається, що до наступного тижня будуть відповідні новини по інших освітніх закладах.

Разом із тим варто зауважити, що на території Хмельницької області з 30 жовтня буде встановлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки. Заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат.

Як нас запевнив Віталій Янушевський, це не стане перепоною. Хоч і не всіх працівників вакциновано, але згідно постанови Уряду від 20 жовтня, нещеплених будуть просто відстороняти від роботи. 

Водночас постанова не стосується тих, хто має протипоказання до вакцинації та їм наданий медичний висновок про це.

“На час такого відсторонення оплата праці працівників здійснюється згідно з нормами закону. Відсторонення працівників здійснюється шляхом видання наказу або розпорядження керівника з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються”, – йдеться в постанові.

Перелік професій, представники яких зобов’язані щеплюватися, Міністерство охорони здоров’я України затвердило раніше. Серед них є працівники шкіл і дитсадків.

Це означає, що вчителів будуть відстороняти від роботи на час карантину без збереження зарплати. Відсторонення триватиме, допоки працівник не надасть підтвердження вакцинації чи протипоказань до неї.

Останнє редагування 28 жовтня 2021, 21:20
0
репостів
0
репостів