Учнівське лісництво «Пліщинське» стали найкращими на Всеукраїнському зльоті

Автор 21 жовтня 2021, 23:38

Протягом 19-21 жовтня у виставковому павільйоні НЕНЦ, що у місті Київ, проходив фінальний етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, в якому взяли участь юні лісівники із 22 областей України. Хмельниччину представила команда вихованців зразкового учнівського лісництва «Пліщинське» Пліщинської гімназії та ДП «Шепетівське лісове господарство». 

Фіналістів привітали директор Національного екологічного центру, доктор педагогічних наук, професор, академік Володимир Вербицький, голова Товариства лісівників України Юрій Марчук, вчені НУБІП, гості.

Представлення наших команд розпочалося із оформлення та презентації роботи досягнень юних лісівників. Велику зацікавленість із експозиції учнівського лісництва викликали друковані видання та стенди: «Наші досягнення», «Впровадження досліджень у практику лісового господарства» та ін.

Наступним, не менш важливим етапом був захист науково-дослідницьких робіт у галузі лісового господарства. Захист проводився по секціях.

Наукову роботу на тему «Лісівничо – біоекологічні особливості форм клена-явора в насадженнях ДП «Шепетівське лісове господарство»» презентувала Олексійчук Яна. Оскільки це дерево характеризується поліформізмом та високоякісною деревиною, а фенотипічні особливості та механічні властивості вивчено недостатньо – робота викликала інтерес як у членів журі, так і в присутніх. 

У підсумку, зразкове шкільне лісництво "Пліщинське" Пліщинської гімназії та ДП «Шепетівське лісове господарство» здобули Гран-прі.

Вітаємо юних лісівників та їх керівника Зведенюка Миколу Андрійовича із заслуженою перемогою.

0
репостів
0
репостів