Серед дітей громади в Шепетівці визначали лідера читання

Автор 10 серпня 2021, 13:51

10 серпня в Шепетівській міській бібліотеці для дітей зібралися читачі книгозбірні, учні 5-7-х класів, щоб підбити підсумки регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Лідер читання – 2021».

Всі присутні  показали гарні знання літератури, культуру мовлення, донесли до слухачів мотивацію та обґрунтованість вибору. Для п’ятнадцяти юних шепетівчан, окрім конкурсних завдань та вікторин, працівники бібліотеки підготували розваги і пригощали солодощами.

IMG 20210810 112934

Беззаперечним лідером читацьких перегонів стала учениця 7 класу НВК №3 Поліщук Софія, яка у вересні поїде здобувати перемогу на ІІІ етапі в Хмельницьку обласну бібліотеку для дітей ім.Т.Г. Шевченка. Переможця отримала звання "Лідер читання" і подарунок, а ще нагороджена дипломом відділу культури Шепетівської  ТГ.

IMG 20210810 113722

Оцінювало учасників журі у складі головного спеціаліста відділу культури Шепетівської ТГ Рижак С.М., заступниці директора з навчальної,навчально – виховної, навчально – методичної  роботи Шепетівської дитячої художньої школи, завідувачки бібліотеки для дітей  Шклярук А.Ф.

Нагадаємо, Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Лідер читання » проводиться щороку, починаючи з 2018 р., у два тури: перший – на обласному рівні, з 1 червня до 24 серпня; другий, підсумковий – на всеукраїнському, у терміни, визначені базою проведення урочистостей із відзначення переможців. З цього приводу друкарня у Львові підготує журнал кращих видань.

Учасниками Конкурсу «Лідер читання» можуть стати зареєстровані користувачі дитячої бібліотеки 5-9 класів, які читають книжки та є активними учасниками різноманітних заходів із підтримки та популяризації дитячих книг і читання, творчих зустрічей з авторами. Визначення переможців Конкурсу відбуватиметься на базі однієї з бібліотек для дітей у рамках проведення заходів із підтримки книги й читання.

Метою конкурсу є розвиток інтелектуального потенціалу дітей,  пошук нових дієвих форм,  заохочення підлітків до систематичного читання, для популяризації та підтримки дитячого читання,  підвищення ролі книги серед підростаючого покоління,  заохочення їх до змістовного дозвілля у бібліотеці.

Конкурс проводиться  за ініціативи Національної бібліотеки для дітей України за сприяння Міністерства культури України, Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги.

Шепетівська міська бібліотека для дітей

0
репостів
0
репостів